Elképesztő és ötletes kampányplakátok, melyek felhívják a figyelmet az állatvédelemre

2016. december 27., kedd




Néhol bizarr, máskor brutális, de van, hogy egyszerűen bámulatos. – ilyen jellemzőket lehetne leginkább ráaggatni a nagyon erős üzenettel rendelkező kampányplakátokat, melyekből összegyűjtöttük az elmúlt évek legjobbjait, és egyben a legelgondolkodtatóbbakat.

Minden egyes percben kihal egy állatfaj. Vagyis ennek az is az üzenete egyben, hogy minden egyes perc számít. 

Az emberi természet sajnos már csak olyan, hogy ha nem erős üzenettel mutatják meg neki a rideg tényeket, hajlamos elsiklani a részletek felett.

Sokan fel szoktak lépni a cirkuszok állati showja ellen is, ugyanis a cirkuszok nagy részében - tisztelet a kivételnek - igen mostoha körülményke között tartják az állatokat. 

Arról nem beszélve, hogy nem cirkuszba valók ezek a vadállatok, és valójában nem is élvezik azt, amit csinálnak, csak rá vannak kényszerítve.

A következő plakát igazán elgondolkodtató üzenettel operál. Vajon mi a félelmetesebb? Ha ott van a cápa a képen, vagy ha már rég kihalt ,és teljesen üresek az óceánok?

Persze a kérdésre azonnal rávágnánk az első választ, azonban ha jobban végiggondoljuk, ha már nem lesz élet az óceánokban mi is halálra leszünk ítélve végleg.

A kozmetikai tesztelés ellen is sokan fel szoktak lépni, ugyanis még ma is rengeteg világcég állatokon végez kozmetikai teszteket, ez pedig valóságos kínzás az állatok számára.

Ma már egyre több vállalat tér át az állati tesztelésekről más eljárásokra, de még mindig sokan tartanak fogva állatokat kísérleti célból.

Manapság az állati szuveníreknek egyre nagyobb keletje van, és a gazdag, tehetősebb emberek előszeretettel vásárolnak állatok bőréből készült táskákat, kabátokat, cipőket.

Sokan azonban nem gondolnak bele abba, hogy ezekért élő, érző és lélegző állatokat kell leölniük. Ezzel gyakorlatilag mi magunk is bűnrészesek leszünk egy állat ellen elkövetett gyilkosságban.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 13272





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet