Elképesztő függőleges fények tűntek fel a kanadai égbolton

2017. január 13., péntek




Fénypillérek sokkolták hajnali fél kettőkor a lakosokat Ontarioban.

Az alábbi képeket megnézve inkább gondolnánk valami különös, természetfeletti dologra, mintsem logikus magyarázatra, már ami a fényeket illeti.

A szokatlan, lézerkardra is emlékeztető fénypillérek teljesen váratlanul jelentek meg, a kanadai Ontarioban, ahol a lakosság fél kettőkor kezdte el tapasztalni ezeket a rejtélyes légköri "délibábokat".

Ilyen, és ehhez hasonló égi jelenségek gyakran feltűnnek Kanadában, és az emberek egy része titokzatos, természetfeletti eredettel próbálja ezeket magyarázni.

Vannak, akik szerint ufók műve, míg mások arra gyanakodnak, hogy cheamtraileket szórnak rendszeresen a légkörbe, melyek a fény hatására valahogyan kikristályosodnak, és láthatóvá válnak.

Egy időben a tudománynak az volt a sejtése, hogy valamilyen szinten ezek a fények kapcsolatban lehetnek a híres földrengés fényekkel. Ez utóbbiak általában nagyobb földrengések előtt jelentek meg, és működésük, eredetük még ma sem teljesen ismert a tudomány számára.

A fenti kép készítője először azt hitte, hogy északi fényt lát, de aztán rájött, hogy itt valami teljesen másról van szó.

A jelenséget nem csak ő látta, hanem többen is, melyet főleg telefonnal készült fotókon lehetett még jobban kiemelni, észrevenni.

A jelenség nagyon ritka, és leginkább télen jelenik meg az égen. Ráadásul tudományos magyarázata is van.

A kutatók, és légköri jelenségeket figyelő időjárás szakértők szerint ezek jégkristályok, melyeken megtörik a fény, és ezek okozzák ezeket a bámulatos, függőleges fénytüskéket az égbolton.

A jelenség hasonlóképen működik, mint a szivárvány esetében, amikor az esőcseppeken törik meg egy nyári zivatarnál a fény.

A fagyott, lebegő jégkristályokon törik meg és tükröződik vissza a fény.

Ha a légrétegekben felfelé haladva változik a jégkristályok sűrűsége, akkor előfordulhat, hogy a pillérek helyenként eltűnnek, majd újra megjelennek, és egészen különleges formákat vehetnek fel - ha pedig mindez egy légköri eseménnyel, pl. egy hullócsillag felfénylésével párosul, akkor egészen misztikus, kaleidoszkóp-szerű mintázatokat rajzolhat az égre.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal!

tudomány rejtély érdekes rejtélyek érdekesség természet


Megtekintések száma: 53257





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet