Elképesztő, hova fejlődik a robotika! A jövőben pénzért vehetjük meg a szerelmet, melyet egy hús-vér kiborgba csomagolnak?

2016. október 31., hétfő




Többször felmerült már a kérdés, hogy mi lesz, ha a robotika eléri azt a szintet, amikor már nem tudjuk önmagunkat megkülönböztetni az androidoktól. Mi lesz majd az emberi kapcsolatokkal, és a világgal, ha már fémtestekbe zárt szerelmet keresünk?

Minimum elgondolkodtató, hogy merre tart a világ. Ugyanis hihetetlen módon a robotika egyre fejlettebb, és nagyobb utat tett meg az elmúlt 5 évben, mint azelőtt 20 év alatt.

Androidok a jövőben

Ha ilyen ütemben zajlik majd a fejlődés, és a technológiai forradalom, alig egy évtizeden belül bekövetkezhet az, hogy a robotok szerves és egyenjogú elemei lesznek a társadalmunknak, hasonlóan az Én a robot című filmben látottakhoz.

A háztartásban fognak segíteni, a betegápolásban, és a gyárakban. A gyárakban már most is az a tendencia, hogy egyre nagyobb léptékben kiszorítják onnan az embert.

Ez sokak szerint az elkövetkező időszakban globális munkanélküliséghez vezethet, mivel elveszik az emberek munkáját, ellenben mások üdvözlik a lépést, és egy szükségszerű technológiai forradalomként fogják fel a dolgokat.

A robotok ugyanis attól még nem lesznek teljesen önállóak. Le kell őket gyártani, karbantartani, javítani. Rengeteg embernek fognak ezek a robotok, és a robotika ipara munkát biztosítani.

A kórházakban robotápolók, és akár orvosok fogják a betegeket fogadni, a műhibára való legkisebb eséllyel. Ezek a robotok sokkal kevesebbet fognak hibázni, és gyakorlatilag olyan hibaszázalékkal fognak dolgozni, ami lehetővé teszi, hogy soha ne hibázzanak.

Lelassul a világ folyása

Sok jövőkutató szerint a robotok rohamos elterjedésével újra visszaáll a világ egy sokkal alacsonyabb sebességre. Vagyis nem lesz rohanó a világunk, mert a robotok rengeteg munkát fognak helyettünk elvégezni, így újra előtérbe kerül majd a család, mint életpálya modell, és a gyerekvállalási kedv is megnőhet.

A megszaporodott idő miatt nem kell egész álló nap talpon lennünk, vagy ide-oda rohangálnunk. Otthon sem kell többé elvégeznünk majd a házimunkát, mert ezt a robotok szintén meg fogják tenni helyettünk.

Összességében egy szép, új, és biztonságos világba fogunk belecsöppenni a robotok érkezésével.

Megváltoznak az emberi kapcsolatok

Ugyanakkor többen arra figyelmezettnek, hogy a jóvilág ellenére az emberi kapcsolatok át fognak alakulni. Nem feltétlenül csak negatív irányba, de ilyen árnyalata és aspektusai is lesznek ennek az átalakulásnak

Az emberiek a szerelmet többé nem örömlányoktól fogják vásárolni, hanem egy fémvázba csomagolt kiborgtól. A szexrobotok is előre fognak ugyanis majd törni a robotika fejlődésével.

Sokak szerint ez lesz a kritikus pont, amikor az emberek közötti kapcsolatok nagymértékben átalakulnak. Lesznek, akiknél ez megerősöd9k, és lesznek, akiknél eltávolodás lesz megfigyelhető.

Olyan emberek is lesznek, akik robotokba lesznek szerelmesek, ezért a jövőkutatók már sürgetik a törvényalkotást, hogy térjenek majd ki az ember-robot házasságok tisztázására is.

tudomány technológia technika robotok


Megtekintések száma: 122585





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet