Elképesztő képekkel hívták fel az emberek figyelmét a környezetszennyezésre!

2016. december 26., hétfő




Zseniális, egyszerre bizarr, de mégis csodálatos képeket alkottak meg több ezer színes műanyagflakon, és sellőjelmezek felhasználásával, melyeknek mély üzenete is van számunkra.

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos is a szelektív hulladékgyűjtés, és évről-évre egyre többen döntenek úgy, hogy kiveszik ebből a részüket, és egy kicsit egyéni szinten is segítenek a számunkra otthont adó bolygón.

A sok kicsi sokra megy, és bár ez egy elcsépelt klisé, mégis kivételesen van benne valami.

Ha minden ember egyénileg megfelelően ügyelne a környezetére, és arra, hogy ne szemetelje feleslegesen tele a környéket, ahol él, akkor már egy sokkal jobb, sokkal tisztább világban élhetnénk.

Benjamin Von Wong művész és fotós akkor döbbent meg igazán, amikor először hallott a riasztó statisztikáról, miszerint legalább 10.000 műanyag palackot dobnak ki évente Amerikában az emberek a természetbe.

Ez tehát nem az a mennyiség, mely a kukákban, és egyéb, szemétdombokra kerül, hanem az olyan eldobott üvegek, amiket útszéleken, vagy az erdőkben, tengerpartokon dobáltak ki az emberek.

A fotós gondolt egyet, és elhatározta, hogy az egyik hulladék feldolgozóból kölcsönkér 10.000 ilyen műanyag flakont, és egy érdekes, egyben mély üzenettel ellátott képsorozatot alkot.

Modelleket kerített, és néhány különleges sellőjelmezt. A képek, melyeket alkotott, teljesen magukért beszélnek, és kiolvasható belőlük a mögöttes tartalom.

Az embert egyszerre fogja el a szomorúság a szégyen, és valami csodálatos érzés, ugyanis a látványban van valami elkápráztató.

környezetszennyezés érdekes érdekesség környezetvédelem


Megtekintések száma: 44265





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet