Elképesztő, tűéles felvételen a világ egyik legnagyobb csodája, a Grand Canyon

2017. január 15., vasárnap




Most megnézheted 4K felvételen, ultra HD felbontásban. Le fog esni az állad!

Joggal mondható, hogy a Grand Canyon a világ egyik legszebb, legmaradandóbb természeti alkotása. A Grand Canyon név maga annyit tesz, mint "Nagy szurdok", utalva a kanyon felépítésére, és gigantikus méreteire.

Ez a Föld legnagyobb kanyona, mely az USA Arizona államában található meg.

Eredetileg 17 millió év alatt, hosszú, és töredelmes munkával vájta ki a Colorado folyó. Maga a kanyon 446 kilométer hosszú, szélessége pedig igen változó.

Vannak szakaszok, melyeken 65, kilométer széles, míg máshol elérheti a 29 kilométert is, vagyis egy teljes magyar kisváros is elférne benne.

A mélységre sem lehet panasz, ugyanis 1200 és 1800 méter között mozog. Nagy része a Grand Canyon Nemzeti Parkon belül fekszik, mely egyike az első nemzeti parkoknak az Amerikai Egyesült Államokban.

Több nagyobb és mélyebb szurdok is van a Földön, de a legismertebb ma is a Grand Canyon. Peruban hasonló a Huascarán és a Colca.

Népszerűsége töretlen, és nem csak a helyiek, de rengeteg, a világ különböző tájairól érkező turista csodálja meg ezt a nagyszerű természeti kincset.

Ezen a 4K felbontású, tűéles videó felvételen bámulatos látványt nyújt a Grand Canyon és a körötte elterülő köves, sziklás vidék.

Javasoljuk, hogyha maximálisan ki akarod élvezni az élményt, akkor töltsd le a nagy felbontású videót 4K-ban, és játszd le a tévéden, ha elég nagy képernyővel rendelkezik.

Ha ugyanis egy nagy képernyőn nézi végig az ember, tényleg azt fogja érezni, mintha ott lenne. Egyszerűen gyönyörű, és magával ragadó. Azért az állad keresd mag meg a padlón…

Ha tetszett? OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen video érdekesség gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 83688





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet