Elképesztő virtuális utazás Boldogkő várába! - VIDEÓ

2017. augusztus 30., szerda




A káprázatos kilátás, a táj szépsége, és a letűnt, de még érezhető nagy magyar múlt kísérti az embert ha arra jár. Kötelező megnézni a videót, és MEGOSZTANI másokkal is!

Boldogkő vára mindig is a Zemplénben túrázók egyik legközkedveltebb helyszíne volt.

A Hernád völgyének peremén elhelyezkedő Boldogkőváralja község felett emelkedő, ovális alakú, andezittufa hegyen áll Boldogkő vára.

Ez egy szabálytalan alaprajzú, középkori belsőtornyos vár.

Mesés táj, még gyönyörűbb kilátás és a nagy ősi magyarság szellemének érzete kíséri az erre járó megfáradt utazókat, miközben a történelembe révednek.

Elsőre talán nem gondolnánk, de itt található Európa legnagyobb ólomkatona kiállítása is, és a vár viszonylag jó állapotban maradt fenn, így közkedvelt célállomás a kirándulni vágyóknak.

Boldogkő várát IV. Béla király engedélyével építette fel a Tomaj nembeli Jaak fia Tyba ispán vagy családjának egyik tagja. IV. László király 1282-ben szerezte meg csere útján.

1388-ban Zsigmond király elzálogosította Czudar Péternek, majd 1396-ban az ő özvegyének és fiának.

A vár házasság útján 1890-ben a Zichy család birtokába került, az ő tulajdonuk volt 1945-ig. 1945 után kerül állami tulajdonba. A vár régészeti feltárása 1963-ban indult meg K. Végh Katalin vezetésével, Koppány Tibor tervei alapján.

Ebben a remek videóban mindenki át tudja érezni, milyen lehet Boldogkő várában járni. Annyit elárulunk, hogy páratlan felfedezés, és nem mindennapi élmény.

Kötelező megnézni a videót, és MEGOSZTANI másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség magyarország magyarsag történelem magyar


Megtekintések száma: 151898





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet