Elkerülhetetlen egy globális háború kirobbanása?

2017. április 28., péntek




Hamarosan bekövetkezhet, és egy nukleáris csapással fog elkezdődni.

Maga Mihail Gorbacsov, volt szovjet elnök is azt állítja, hogy a harmadik világháború küszöbén állunk.

Ez csak mond valamit azoknak, akik szerint ez az egész csak céltalan pánikkeltés, legalábbis sokan gondolják úgy, hogy a legtöbb félelem egyáltalán nem alaptalan.

Az egykori szovjet elnök hangsúlyozta: a politikusok és a katonai vezetők egyre harcosabb nyilatkozatokat tesznek, miközben a védelmi katonai doktrínák is egy veszélyesebbek lesznek, és a kommentátorok és a többi tévés személyiség is csatlakozik a harcias hangú kórushoz.

Gorbacsov szerint a tömegpusztító fegyverek egyre olcsóbbak és egyre könnyebben elérhetővé válnak, és ez tovább növeli a háború veszélyét.

Ráadásul az utóbbi időben Észak-Korea komoly atomprogramot indított, már ha lehet így nevezni, amit művelnek.

Bár egy kis állam, véges erőforrásokkal, és nincs túl sok okunk tőle tartan, de egy esetleges hirtelen rakétacsapással - vagy atomcsapással - nemcsak meglepetést tudnának okozni a világnak, de belevonnák a nagyhatalmakat egy olyan játszmába, mely egy hidegháborús helyzetet szülne, később pedig világháborút.

„Legyen fegyverkezési verseny. Minden téren erősebbek leszünk, és mindenkinél tovább bírjuk a versenyt” - jelentette ki nemrég Donald Trump, ami sokak szerint azt jelenti, hogy Amerika számol ezzel a forgatókönyvvel, és a veszéllyel, és mindenre fel szeretne készülni.

Ne feledjük, hogy a világtörténelem során a bolygón összesen nem sok békés év volt. Oroszország és Amerika szembenállása még mindig jól tapintható, sőt, talán jobban, mint eddig valaha bármikor.

Így vagy úgy, de ki fog robbanni ez a konfliktus. Azt még nem tudni, hogy mi lesz a vége, és milyen eszközökkel vívják majd, de feltehetően az oroszok egy atomcsapástól sem riadnak vissza.

Léteznek olyan jóslatok – melyek jövőkutatóktól származnak – melyek szerint ebben a kataklizmában az emberiség akár 70%-a elpusztulhat.

Mások úgy gondolják, hogy még mindig van visszaút, bár ők vannak kevesebben. Szerintük, ha időben cselekszünk, és megpróbáljuk enyhíteni a világban, és az egyes érdekek mentén elmérgesedő folyamatokat, akkor elejét vehetjük az egésznek.

Azt azonban ez a tábor is elismeri, hogy ezzel gyakorlatilag csak elodázzuk azt, ami előbb vagy utóbb úgyis végig fog söpörni a Földön…

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés politika harmadik világháború háborúk globális kataklizma


Megtekintések száma: 39753





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet