Elkezdődött a megújuló energiaforrások ellehetetlenítése? Megszűnhet az elektromos autók ingyenes töltése!

2017. július 15., szombat




Nem lesz többé ingyenes a töltés. Sokak szerint ez még csak a kezdet, és a jövőben az energiaiparból élő vállalatok hatására mindent meg fognak adóztatni, a napfényt, a földet, a levegőt, és a vizet is!

Az elektromos autók tulajdonosai nemigazán örülhetnek a mostani hírnek. Az elektromos autók ingyenes töltési lehetősége ugyanis megszűnhet hamarosan.

Gyors változásra azért nem kell számítani, még a töltőket is fel kell szerelni számlálóval.

Az elektromos autókat ellátni akaró cégek lassan számolják már a tarfiáikatr. A hónap közepén már érvénybe is lép ezzel kapcsolatban egy kormányrendelet, mely ennek szabályozására is alaposan kitér.

Nem egyértelmű, hogy szabályozási oldalról ezzel minden feltétele adott lesz-e a fizetős áramtankolás startjának, de az biztos, hogy gyakorlati téren vannak még akadályok.

A fő gát a Világgazdaság információi szerint az, hogy az országban az ingyenesen szolgáltató áramtöltők egyelőre nincsenek felszerelve a számlázáshoz szükséges modullal, márpedig ezek pótlása jelentős ráfordítással jár.

Azért nem jó ez a hír, mivel az autósok számára egyelőre vonzóbb az akkumulátort jobban kímélő, lassú házi töltés, az utcai gyorstöltők pedig még nem elég gyorsak. Mindemellett egyre többen vannak azon a véleményen - melyet sokak belső forrásokból, a világ más helyeiről származó hírekből is megerősítettek - hogy ez még csak a kezdete valaminek.

Először szabályoznak, később pedig majd különféle adókat fogak kivetni a megújuló energiaforrásokra.

Mindennek az eredője pedig nem más lesz, mint az energialobbi, aminek nem tetszik, hogy az emberek már elektromos árammal, széllel, vízzel, vagy egyéb módokon, például kenderolajjal is meg tudják hajtani az autóikat, vagy el tudják látni a háztartásukat energiával.

A szolgáltató és az e-autó-üzemeltető szerződhet a töltők használatának módjáról (helyéről, időtartamáról, áráról), az ilyen szerződéssel rendelkező autós eseti alapon is igénybe veheti a töltőt, minden egyéb kötelezettség nélkül. A szolgáltatónak meg kell határoznia azt a türelmi időt (percben), ameddig az autó a töltés után még a töltőnél tartózkodhat.

Korábban is több hír szólt arról, hogy Amerikában előkészítés alatt van több olyan törvényrendelet, mely megtiltaná az esővíz gyűjtését, és azt, hogy az emberek maguk termeljék meg a zöldségeiket.

Sokak szerint egyfajta háború indult a megújuló energiákkal szemben. A fosszilis energiaipar, és nagy energetikai cégek ugyanis féltik a profitjukat, és tudják, hogy a jövő technológiáinak elterjedése a pusztulásukat hozza majd el.

A kérdés csak az, hogy vajon sikerül-e megállítaniuk a jövőt, vagy sem...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen


Megtekintések száma: 104633





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet