Elkezdődött: megindult a háború a Holdért!

2017. szeptember 8., péntek




Egyre több nemzet akarja megkaparintani magának. Mi lesz ennek a vége? A harmadik világháborút már az űrben fogják vívni?

A Hold egy igen ritka, a Földön igen kis mennyiségben megtalálható Hélium izotópot tartalmaz, méghozzá iszonyatosan nagy mennyiségben.

Ez pedig óriási kincs lehet, melynek értékére egyes nemzetek most kezdtek el rájönni...

Ebből pedig egyelőre nyerészkedés, később különféle jogi csaták, nemzetközi rendeletek fognak létrejönni, de később akár háborúk sem kizártak.

Az űrkutatás alapvető jogi alapja az 1967-es Világűr szerződés, vagyis az Outer Space Treaty, amelyet az ENSZ bécsi székhelyű Világűrirodája kezel. A megállapodás egyik központi tétele, hogy a

Hold és a Naprendszer többi égiteste az emberiség közös kincse.

Ez azonban senki sem tudja, hogy meddig lesz így. Mert ezt támadni fogják előbb vagy utóbb, először jogilag, majd minden bevethető eszközzel.

Bár kimondja, hogy egyetlen állam szuverenitása alá sem lehet vonni a Holdat, ez a jövőben megváltozhat.

A nemzetek szívük szerint kisajátítanák a Holdat, és hogy ez ne történhessen meg, alapvetően létre kell hoznunk egy UNESCO-t a világűrhöz, különben csúnya dolgok történhetnek majd.

Egy új, nemzetközi testületnek kellene irányítani a források felhasználását, azonban az egyezményt egyetlen egy olyan nemzet sem írta alá, amely rendelkezik űrprogrammal, vagy tervezi az indítását.

Komoly tehát a jogi kalamajka. Ez pedig egy hatalmas háborút is okozhat, legalábbis ezt vizionálják.

A harmadik világháborút lehetséges, hogy már az űrben, a Holdért fogjuk vívni?

Nem kizárt, és ennek megakadályozását már most elő kellene készíteni.

2013-ban Kína lett a harmadik ország, amely eljutott a Holdra, és két éven keresztül holdjárója feltárta az égitestet. 2018 év végén szintén fellőnének egy holdszondát, amely már mintákat is hozna vissza a Földre, valamint tervezik, hogy 2030-ra embert is küldenek a Földet kísérő égitestre.

India szintén idénre tervezi, hogy eléri a Holdat. Japán, mellett pedig az USA és Oroszország is úgy kalkulál, hogy a jövőben visszatér a Holdra.

A Hold tehát egy lehetséges úticél sok országnak, és potenciális nyersanyag, és energia-célpont. Ennél pedig sokkal kevesebb indok is elég volt már arra, hogy háborúk törjenek ki...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány nasa összeesküvés hold harmadik világháború


Megtekintések száma: 159299





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet