Élő Velociraptort fogtak el Kongóban?

2017. április 18., kedd




Megdöbbentő fotók láttak napvilágot, melyen állítólagosan egy élő Velociraptor látható, amit a helyiek fogtak be Afrikában.

Hihetetlen felfedezést tettek a helyi őslakosok Észak-Kongóban. A környező dzsungelekben már régóta járt körbe az a legenda és szóbeszéd, miszerint hatalmas, húsevő dinoszauruszok tanyáznak a vidéken.

Az emberek mindig is szerették ezt a fajta misztikát, de valójában senki sem hitte el.

Míg fel nem bukkantak az interneten azok a képek, melyeken egy élő Velociraptort láthatunk, miközben helyiek állják körbe.

A lényt állítólag a környék lakói kapták el, és kötelek segítségével tartották fogva.

Az eset nem csak azért szenzációs, ha igaz, mert a dinoszauruszok 65 millió évvel ezelőtt kihaltak, hanem mert korábban is felmerült már elméletként, hogy egyes dinoszauruszfajták még ma is élhetnek a világ eldugott szegleteiben

.

Afrika, mint harmadik világ még ma is viszonylag elzárt terület a globalizált világgal szemben, és azt is lehet mondani, hogy egyes részei érintetlenek.

Ezeken a vidékeken, ezekben a régiókban olyan lények és fajok élhetnek, melyeket még talán fel sem fedezett a tudomány. Fennmaradhattak olyan zárt ökoszisztémák, amelyekben elméletileg képes lehetett elélni egy vagy több őshüllő faj is.

Gondoljunk csak a szintén afrikai legendaként ismert Mokele mbembe nevű lényre, ami szintén egy hatalmas, hosszú nyakú dinoszaurusz lehet a leírások alapján.

Senki sem tud sokat a kép forrásáról, sem arról, hogy mi lett végül az elejtett Velociraptorral.

Egyes források említést tesznek arról, hogy a kihaltnak hitt lényt végül elszállították a Dél-Afrikai kutatólaboratóriumba.

Nagy kérdés az eset kapcsán az, hogy a képek, és a hozzájuk tartozó információ valódi-e. Valamint az is, hogy hogyan voltak képesek, és képesek még ma is mintegy árnyék ökoszisztémaként dinoszauruszok élni a Földön, átvészelve a kipusztulásukat okozó gyilkos aszteroidát.

A szkeptikusok szerint egyértelműen csalásról van szó, és a képen látható állat valamiféle mutáns lehet, vagy egy eddig fel nem fedezett emlős.

De hogy mi az igazság, talán sohasem fog kiderülni.

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély rejtélyek összeesküvés dinoszauruszok


Megtekintések száma: 383536





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet