Először adott ki vörös riasztást a meteorológiai szolgálat a pokoli hőség miatt - Tombol a kánikula Európában

2019. július 24., szerda




Ilyen lesz hazánk várható időjárása, itt az előrejelzés!

Először adták ki a legmagasabb fokozatú riasztást Belgiumban.

Története során először adta ki a legmagasabb fokozatú, vörös riasztást a belga meteorológiai szolgálat (IRM) szerdán az országot sújtó hőhullám miatt. Belgium egyes részein szerdán és csütörtökön 38-40 Celsius-fokos hőmérséklet is várható.

A rendszer húsz évvel ezelőtti bevezetése óta most először váltották narancsról vörösre a készültséget. 

Az IRM sok folyadék fogyasztására, a közvetlen napsütés kerülésére, illetve a szabadban végzett tevékenységek korlátozására szólította fel a helyi lakosságot, a munkáltatókat pedig speciális szabályok életbe léptetésére.

Az illetékes minisztérium eközben rendkívül intézkedésként 120 ezer euróval emelte a tengerparti vízimentő szolgálat költségvetését.

Csütörtökön gomolyfelhők zavarhatják meg időnként a napsütést, melyekből gyenge zápor főként északon alakulhat ki. A mérsékelt keleti, északkeleti szelet csak időnként kísérhetik élénk lökések.

Tovább melegszik az idő, a legmelegebb a Nyugat-Dunántúlon lehet, ahol 34-35 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Másutt 29-33 fok várható.

Pénteken már erőteljesebb lesz a gomolyfelhőképződés, főként északkeleten és délnyugaton fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

A szél zivatarok idején erős, viharos lehet. Hajnalban 15-21, délután 29-35 fokot mérhetünk.

Hétvégén fülledt, meleg időre van kilátás, jelentősen megnő az esély záporok, zivatarok kialakulására. Felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A szél keletire-délkeletire fordul, élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet.

OSZD MEG másokkal is!

időjárás előrejelzés


Megtekintések száma: 29824





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet