Először tesztelték Elon Musk szupervonatát! Elképesztő videón!

2017. július 16., vasárnap




Egy hosszú, valóságban megépített csőrendszerben tesztelték le a végleges változatot.

Hamarosan végleg elkészülhet a jövő transzportációs rendszere? Az Elon Musk által pénzelt és felkarolt fejlesztés, a Hyperloop a világ talán legjobban várt technológiai ugrása.

Eredetileg az egészet még 2013-ban a Tesla motors és a SpaceX atyja, Elon Musk találta ki.

A rendszer lényege az, hogy lebegő kapszulák közlekednének egy hatalmas csőben, melyben szinte vákuum szerűen tudna suhanni a szerkezet. A számítások alapján legalább 1126 kilométer per órás sebességre is képes lesz a Hyperloop vonata.

A lebegő mágnesvasút-technológián alapuló rendszer teljesen automata lenne, és elektromos árammal működne.

Most először végezték el az éles tesztet, mely már egy nagyon véglegesnek tűnő rendszeren ment végbe. A paraméterek a forgalomba szánt változatig még alakulhatnak, de sokak szerint közel van a projekt a végleges fázishoz.

A vákuumos csőrendszer rendkívül fontos része a vonatnak, ugyanis a mágneses levitációs technikával működő kocsik csak ilyen környezetben tudják biztosítani az akár az 1200 km/h-s sebességet.

A teszt során egyelőre a 112 km/órás sebességet vizsgálták. Fokozza a fejlesztéseket, hogy a konkurens Hyperloop Transportation Technologies is halad a saját rendszerével, így fokozott a verseny a területen.

Elon Musk tehát bízhat abban, hogy az általa megálmodott rendszer nem csak működőképes, de biztonságos is.

Mindemellett tényleg gyors, és praktikus, és így az egész világon elterjedhet az elkövetkező évtizedekben. Érdemes megnézni a videót, mert el fog ámulni azon, hogy milyen is lesz a Hyperloop.

Lehet, hogy a mi gyerekeink, vagy az unokáink már megérik, hogy ilyeneken utazzanak?

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány technológia technika hyperloop elon musk


Megtekintések száma: 348397





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet