Elveszett kultúra építhette az amazóniai Stonehenge kőköreit?

2023. június 3., szombat




Ősi titok lappang az Amazonas dzsungeleiben?

Az Amazonas mélyén, a sűrű dzsungel rengetegében rengeteg olyan ma még feltáratlan dolog rejtőzhet, melyek képesek új információkkal szolgálni az egykoron itt élt, ma számunkra nagyrészt ismertetlen népcsoportról.

Élt itt ugyanis annak idején egy olyan civilizáció, mely hihetetlen mértékben képes volt kooperálni a természettel.

Mindezt úgy, hogy közben hatalmas ősi városokat hoztak létre, infrastruktúrát, és képek voltak ellátni önmagukat anélkül, hogy ennek a természet látta volna kárát.

Annyi bizonyos, hogy ez a kultúra majdnem 2000 évvel ezelőtt élt itt, és alig maradtak fenn belőle civilizációs maradványok. Egyesek szerint még ma is létezhet ez a népcsoport mélyen az amazóniai dzsungelekben, mások szerint teljesen nyomtalanul tűntek el.

Számos kérdés van velük kapcsolatban. Kik voltak ők, és honnan tanulták azt, hogyan kell a természettel egyensúlyban élve komplett városokat kiszolgálni?

Erre ugyanis az emberiség még ma sem képes, vagy legalábbis elfelejtettük, hogyan kell.

Egyfajta ősi, szent tudás birtokában voltak, melynek dogmatikus tanításai kimondták, hogy a természet örök, és érthetetlen. És hogy az emberi faj van a természetért, és nem fordítva. Ha képesek voltak, akkor megérteni az örök körforgás lényegét, ténylegesen összhangban tudtak élni a Föld élőlényeivel, és flórájával.

A civilizáció évezredeken át fennmaradt, legalábbis másfél ezer éven át jelent volt az Amazonas területén. Viszonylag elzártan éltek más népekkel nem vették fel a kapcsolatot, és külső szemmel alig fejlődtek valamit, mintha megragadtak volna egy adott szinten.

Azonban gyarapodtak, virágzott a kultúrájuk, és bonyolultabb birodalmat hozhattak létre, mint annak idején a Római birodalom volt.

Idővel aztán mégis kikoptak. Erre különféle elméletek léteznek. Egyesek szerint éhínség, mások szerint betegségek tizedelték meg őket, de mindenesetre viszonylag nagy hirtelenséggel, nyomtalanul váltak köddé.

Mivel alig maradt fenn régészeti lelet az elveszett civilizációból, ezért különösképpen fontosak azok a geoglifák, és hatalmas kőkör maradványok, melyeket nemrég megtaláltak az Amazonas azon területein ahol korábban már elvégezték az erdőirtást.

Ezek az előkerült földbe vájt struktúrák nagyon hasonlítottak többek között a Stonehenge alapjához is, így már az is felmerült, hogy a Stonehenge-nek köze ehet valahogyan az Amazonas vidékén talált geoglifákhoz.

A vizsgálatok alapján ezek a geoglifák összefüggnek, azaz ugyanattól az alkotó "kéztől" származnak. Az is érdekes kérdés, hogy hogyan készítették ezeket, mikor nem lehetett egyben látni őket felülről, és nem voltak olyan könnyen meghatározható referencia pontok a dzsungel sűrű növényzetében.

Soha nem fejtették meg azóta, hogy mik lehettek pontosan, és mi célt szolgáltak, de sok elmélet látott napvilágot.

450 ilyen geoglifát találtak, melyek vallási eredetű helyszínek is lehettek, vagy valamiféle közösségi terek, de a merészebb elképzelések azt sem tartják kizárnak, hogy ősi kapuk, melyek másik világokba vezettek.

Ezeken a kapukon aztán váratlanul a civilizáció minden tagja fogta magát, és eltűnt egy másik világba.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély elveszett civilizáció ősi tudás


Megtekintések száma: 701713





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet