Emberi árnyék tűnik fel az egyik Marsról készített fotón?

2023. augusztus 15., kedd




Rengeteg vitát váltott ki egy óvatlan felvétel a vörös bolygó felszínéről.

A Marson folyamatosan már több éve dolgozó Curiosity Mars járó már többször fotózott olyan dolgokat a felszínen, amiken oda nem illő, vagy látszólag teljesen megmagyarázhatatlan dolgok láthatóak.

Ilyen volt a régebben heves viták tárgyát képező felvétel is, melyen elsőre semmi külön9ös nem látszik. Ám azonban, ha jobban megvizsgáljuk, látni fogjuk, hogy a kép jobb oldalán az egyik árnyék kísértetiesen hasonlít egy ember árnyékára.

Több sem kellett az embereknek, azonnal megindult a kép közzétételét követően a különféle találgatások arról, hogy miért is látható rajta emberi árnyék.

A vörös bolygón ugyanis ez ne lehetséges, hacsak oda nem utaztak titokban emberes küldetés keretében is.

Az egyik igen bizarr összeesküvés éppen ezt állítja Szerintük a Holdra is jóval korábban lépett titokban az emberiség, a Marsot pedig már több évtizede meghódítottuk.

Erre sokan felhoznak bizonyítékként egy 1962-ben készült felvételt, melyen jól látszik, hogy nemzetközi együttműködés keretében és a lehető legnagyobb hírzárlat közepette nemcsak, hogy leszálltunk a Marson, de életet is találtunk ott.

A felvételen megdöbbentő dolgokat láthatunk. Az első szembetűnő dolog, hogy a Marsnak, a tudósok állításával szemben, nem vörös, hanem kék az égboltja. A másik figyelemreméltó jelenet a videó végén látható, amikor az űrkomp leszáll a bolygó felszínére, valami megmozdul a talajban, és fokozatosan elkúszik a leszállóegységtől, maga előtt túrva a földet, akárcsak egy vakond.

Azonban most nem is a videó a leglényegesebb, hanem a tény, hogy ember járhatott a Marson már jóval régebben. Vagy mégsem?

Ugyanis a másik igen merész elmélet éppen az ellenkezőjét állítja ezzel szemben az árnyék kapcsán.

Eszerint valójában azért látható érnyék a képen, mert a Marsi felvételeket valójában idelenn a Földön készítik el, és hamisítják meg nap mint nap.

A szkafanderes alaknak tűnő árnyék tehát valamiféle statiszta bennmaradt képe lehet. De ha ez így van, elég nagy amatőr hibát követett volna el a NASA, amivel alapjaiban kérdőjelezhetik meg az emberek az egész tevékenységét.

Egy másik elmélet a józan észérveket veszi alapul, bár ennek ellenére elkel mondani, hogy bármi lehetséges.

Eszerint a rover oldalán látható árnyék valójában nem egy ember árnyéka, csak egy arra nagyon hasonlító árnyék.

Vagyis egyfajta optikai illúzió, melynek során belelátunk valamibe olyat, ami valójában nincs is ott.

Szerinted mi látható a felvételen?

rejtély rejtélyek mars marskutatás összeesküvés


Megtekintések száma: 65465





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet