Emberi könnycseppek: olyan dolgokra jöttek rá a kutatók, amik az egész tudományt megváltoztathatják!

2018. április 4., szerda




Meglehet a kapcsolat az elme ereje és a fizikai valóság között?

A könnyek már régóta érdeklik az emberiséget és a tudós társadalmat, nem véletlenül. Meganyni rejtély nincs még megoldva és megimserve.

Az emberi könnycsepp, ez az alapvetően biológiai funkciót ellátó kis folyadék, alakja és összetétele érzéseinkkel együtt változik.

Az elmúlt évek kutatásai sokat haladtak előre, és megdöbbentő eredményeket mutatnak.

Mégpedig azt, hogy a könnycseppek minősége, állaga és szerkezete nagymértékben változik, aszerint, hogy milyen érzés váltja ki őket.

Ez pedig magával vonhatja azt is végkövetkeztetésként, hogy az elme, vagy a gondolatok hatással vannak a könnyre, és annak szerkezetére.

Vagyis az elme kihat a fizikai valóságra, jelen esetben a könnyekre.

Rose-Lynn Fisher, amerikai fotográfus, mikroszkópos fényképei újra felvetették az emberi könny szerepének kérdését. 

A képeken ugyanis tisztán látszik, ahogy a könnycseppek alakja a kiváltó érzések szerint változik: más, ha hagyma miatt gördülnek könnyeink, más, ha a bánat, és más, ha az öröm okozza.

A könnycseppeket már régen is kutatták, méghozzá igen nagy nevek. A sírás egyik első kutatója, Charles Darwin szerint a könnyezés nemcsak vészjelzésre szolgál, de el is lazít, megnyugtat.

A könnyek általában az érzelmek kiváltotta síráshoz kapcsolódnak, így hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy könnyhullatásra csak az ember képes.

Pedig a hasonló szemfelépítésű állatoknak is vannak könnyeik, az állatokkal foglalkozó szakemberek szerint pedig több állat képes könnyeivel érzelmeit is kifejezni – vagyis bánatukban is tudnak sírni.

Marc Bekoff a Colorádo Egyetem etológusa szerint az érintkezés vigaszának elvesztése, vagy a stressz is kiválthat sírást néhány társas életet élő állatfajnál, főleg a kicsinyeknél.

A legnagyobb felfedezés mégis a fentebb említett kísérlet volt. A könnyek szerkezetté befolyásolja az érzés, ami kiváltja.

Az elemzések során egyértelművé vált a kutatók számára, hogy a bánatból, fájdalomból származó könnycseppek teljesen más szerkezetűek voltak, mint az örömkönnyek.

Ezek szerint ugyanis a szervezetben valahogy meg van különböztetve biológiai szinten a szomorúság, a fájdalom, és az öröm. Vagyis eme érzelmek fizikailag képesek manifesztálódni a szervezetben: könnycsepp formájában.

Ez valami sokkal felsőbbrendű világszemléletet vetíti előre. Feltételez egy olyan viszonyrendszert, mely a fizikai lét, és a test felett áll.

Ezt pedig a jövő kutatásainak kell majd teljesen feltárnia.

OSZD MEG másokkal is!

paranormál tudomány rejtély rejtélyek orvostudomány az elme ereje


Megtekintések száma: 34094





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet