Emberi koponya, melyen modernkori lövésnyomot találtak: mit titkol a mainstream régészet az emberiség elől?

2023. március 29., szerda




Időutazók nyoma? Bizonyíték az előző emberiségre?

A rejtélyes szóban forgó koponyát még valamikor 1921. június 21-én találták meg Zambia Kabwe városának közelében egy elhagyatott mészkőbarlangban.

A leletet 18 méteres mélységben találta meg egy bizonyos Tom Zwiglaar, aki egy svájci ványász volt, és éppen a vidéken tevékenykedett azokban az években.

Eleinte semmi szokatlan nem tűnt fel a megtalált csontok és a konya alapján, bár azzal tisztában voltak, hogy feltehetően egy ősember maradványait találhatták meg. További vizsgálatokra küldték, hogy meghatározhassák a korát. kiderült, hogy 125 és 300 ezer év között létezhetett valamikor az a neandervölgyi, akié volt ez a koponya.

Azonban a különös dolog ekkor ragadta meg a régészek és antropológusok figyelmét: ugyanis a koponya bal oldalán egy különös, szabályos, 8 mm-es lyuk tátongott, a másik oldalon viszont egy jó darabon hiányzott a csont.

Eleinte arra gyanakodtak, hogy talán egy lándzsa, vagy valamiféle hegyes szúrószerszám sérthette meg a koponyát olyan módon, hogy az ilyen nyomot hagyjon az áldozaton.

Éppen ezért tovább vizsgálták a leletet, hogy kiderüljön, pontosan hogyan és mi okozhatta a neandervölgyi halálát 300.000 évvel ezelőtt. Ekkor érte a következő nagy megdöbbenés a tudósokat.

A nyomok és a kémiai vizsgálatok alapján olyan felületi mikroszkopikus sérüléseket találtak a csonton, mely arra utalt, hogy egy ősi eszköznél sokkal fejlettebb fegyver vihette végbe a halálos sebet.

Egy belülről kifelé haladó erős hatás okozhatta a koponya egyik oldalán látható nagy hézagot. Egyszerűen valami kirobbanthatta a koponya falát a helyéről.

Ehhez hasonlóval a modern orvos szakértők manapság csak fejlövéseknél találkoznak. A baloldalon látható kis kerek lyuk pedig megfelel egy lövedék bemeneteli nyílásának.

Több lap is foglalkozott annak idején az üggyel, és rengeteg orvos szakértőt kérdeztek meg a lelet kapcsán. Közülük néhány meg is vizsgálhatta a koponyát.

Mindenki egyetértett abban, hogy egy lándzsa ilyen módon csak hajszálrepedéseket produkált volna a koponya belső csontfalán. Nem lett volna képes átszakítani belülről a lándzsa hegye a koponya bal oldalát, mégis hiányzott annak a bal oldala.

Ellenben a fejlövési sérüléseknek egy az egyben megfeleltek a neandervölgyi koponyán látott nyomok, roncsolások.

Még a tudósok is zavarba jöttek

A lelet annyira különös és rejtélyes volt, hogy a legnagyobb tudósok és régészek is zavarba jöttek, és egyszerűen nem tudtak ésszerű magyarázattal szolgálni a modernkori lövésnyomra a neandervölgyi koponyán.

Egyesek azt feltételezték, hogy talán véletlen egy találat érte valamikor a leletet, ami egy modernkori puskából származik. Ezért azonnal újra vizsgálták a koponya korát, és azt, hogy a hely, ahonnan előásták, valaha meg volt-e bolygatva, de az eredmények szerint nem.

A barlangot ahol a koponyát találták, ráadásul 1921 előtt senki sem ismerte, és a földtani réteg is egyezett a koponyával, ahol találták. A koponya tehát biztosan nem került soha felszínre, és tényleg 300.000 éves volt.

Rengeteg elképesztő elmélet született később, mivel senki sem talált magyarázatot a lövésnyomra. Az egyik legelképesztőbb teória szerint egy időutazó lőhette fejbe a neandervölgyit, aki egy időfolyosón át aztán visszautazott saját jelenébe.

A legvalószínűbb elmélet azonban nem ez volt, hanem az ismétlődő civilizációk elmélete, mely rengeteg mindent megmagyarázna nem csak ezzel, hanem az összes eddig felsorolt lelettel kapcsolatban.

Földünkön már számos alkalommal kialakulhatott olyan civilizáció, amely elérte csúcstechnika korát, majd valamiért elpusztult. Egyiptomban is kerültek már elő olyan ősi piramisok ideje előtti piramis kezdemények, melyeket nem építhetett fejlett emberi társadalom, mert olyan régiek hogy akkor még az emberiségnek nem volt egyetlen ismert, építeni képes csoportja sem.

Sokak szerint egy előzőleg a Földön élt emberiség nyomai lehetnek ezek a piramisok, és rengeteg más, megmagyarázhatatlan, vagy térben és időben nem ide illő lelet.

Hogy miért pusztulhatott ki az előző emberi civilizáció, arra is rengeteg elmélet született már. Vannak, akik ősi idegen inváziót emlegetnek, míg mások arra gyanakodnak, hogy egy atomháború végezhetett mindenkivel. Erre utalhatnak a sivatagokban megtalált üvegásványok is, melyek csak hatalmas hőmérséklethatására válhattak volna olyanná, amilyenek.

talán maguk az ősi idegenek segítették az előző emberiséget a különféle technológiák megismertetésével, hogy egy magasabb technikai szintre jussanak.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek előző emberiség


Megtekintések száma: 57796





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet