Ennek a 14 éves fiúnak magasabb az IQ-ja mint Einsteinnek

2022. november 27., vasárnap




Lenyűgöző képesség birtokában van.

A kis Jacobot már az iskolában, fiatal korában is autistának nézték az orvosok. Sokáig a szülei is azt gondolták, hogy soha nem lesz belőle normális ember, és egy buta, visszafejlődő személyiség és elme lesz.

Aztán Jacob az egész világra rácáfolt...

Jacob Barnett, akit középsúlyos és súlyos autistának diagnosztizáltak 2 évesen, most a kvantumfizika mestere fokozaton tanul, és szinte megállíthatatlan.

az intelligencia szintje - azaz IQ-ja - olyan magas, hogy még magát Einsteint is maga mögé utasítaná ebben a tekintetben, ha még élne.

Az orvosok azonban 2 éves korában nem voltak erről meggyőződve, sőt. Azt mondták a szülőknek, hogy olyan súlyosan autista, hogy a cipőjét sem fogja tudni bekötni.

Azt vették aztán később észre nála, hogy nagyon érdeklik a különböző minták. Így vált az átok egyfajta lehetőséggé és egyben reménnyé.

A szülőknek azonnal feltűnt, hogy amikor nem volt terápián, "látványos dolgokat" csinált meg teljesen egyedül.

Térképeket készített pálcikákból az egész padlón. Azon helyek térképei lehettek, melyeket meglátogatott, és minden utcát megjegyzett - emlékezett vissza Jacob anyukája.

Édesanyja Kristine Barnett szerint a kulcs, hogy hagyta Jacobot, hogy önmaga legyen - azzal, hogy segített neki a világot tágra nyílt szemmel rácsodálkozva tanulmányozni ahelyett, hogy azon dolgok listájára fókuszált volna, melyeket nem tudott megcsinálni.

Az Indianaban élő 14 éves csodafiú azóta olyan zseniális elmévé nőtte ki magát, hogy a Nobel-díjtól sem áll már túlságosan messze.

Sőt, előadást tartott a TEDx-nél, és jelenleg a kvantumfizika mester fokozatán dolgozik.

Úgy volt képes erre, hogy az összes begyepesedett fejlesztő specialista előre leírta a kis Jacobot, és azt mondták a szüleinek, hogy a gyermekük soha nem lesz képes írni és olvasni.

Aztán persze mindenkit meglepetésként ért, mikor 11 évesen készen állt a főiskolára...

Jelenleg a kondenzált anyagok fizikájáról tanul az Indiana Purdue Egyetemen Indianapolisban, és jó esély van rá, hogy az elkövetkező években valami nagy tudományos áttöréshez, vagy felfedezéshez fog fűződni a neve.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség hihetetlen emberek


Megtekintések száma: 226996





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet