Európai szeptember 11 - Az iszlám állam merényletre készül?

2015. szeptember 10., csütörtök




Az Európába hömpölygő menekült áraddal együtt szivárognak be az iszlám állam harcosai. Összehangolt merényletre készülnek, az óra pedig vészesen ketyeg. Érik az Európai szeptember 11?

"Csak várjatok!" - fenyegetőzött korábban az iszlám állam, amikor még senki sem hitte, milyen menekülthullámot fognak elindítani a keleti háborúk, és az iszlám állam egyre ijesztőbb térnyerése.

[pullquote]"Az az álmunk, hogy nem csak Szíria, de az egész világ egy nagy muszlim kalifátus lesz. és meg is fogjuk valósítani"[/pullquote]

A dzsihádisták kerülik a feltűnést, ugyanazon az útvonalon, ugyanazokat a nehézségeket és veszélyeket vállalva jutnak el az öreg kontinensre, mint a többi migráns. Egyszerűen lehetetlen elválasztani, vagy megkülönböztetni őket a ténylegesen életük féltése miatt menekülő tömeggel.

Menekültekként érkeznek, így egyből beengedik őket. A fejlett országok nagylelkűségét használjuk ki

 - mondta keresetlen, már-már pimasz őszinteséggel az ISIS álembercsempésze.

menekultek

Állítása szerint  eddig már több, mint 4000 harcosukat sikerült becsempészniük Európába, és a számuk egyre csak növekszik, egy ponton túl pedig életbe léphet a merényletek, vagy a teljes lerohanás haditerve.

Terror állam a semmiből

Az ISIS szinte a semmiből nőtte ki magát - csodálkoznak gyakran még most is egyes politikusok, elemzők, és az egyszerű közember. De vajon tényleg így van? Korábban már voltak arra utaló jelek, hogy ez a kataklizma be fog következni, ráadásul az ISIS sokkal régebbi, mint bárki hitte volna.

Iraki és Levantei Iszlám Állam vagy Iraki és Szíriai Iszlám Állam (angol rövidítéssel ISIS) egy szunnita dzsihádista szervezet, mely a világ legjobban szervezett, legveszélyesebb, és legjobban finanszírozott terrorszervezete. Heves viták tárgya, hogy pontosan mi vagy ki hívta életre.

Az Iszlám Állam eredete 2003-ig nyúlik vissza, amikor az Egyesült Államok vezetésével a nemzetközi erők lerohanták Irakot, ezután az iraki felkelés idején vált hírhedté a jordániai Abu Musab al-Zarqawi, és terrorszervezete (Jama'at al-Tawhid wal-Jihad) főképpen öngyilkos merényletekkel, síita mecsetek, civilek és iraki kormányzati intézmények ellen.

iszlam-harcosok

Később ez a szervezet szövetséget kötött az Al-Káidával valamikor 2004 októberében. Ekkor nevet változtattak, Iraki Al-Káidaként hivatkoztak magukra. Merényleteket követtek el, melyek főleg civilekre, és külföldi diplomatákra koncentráltak. Azonban ez nem volt elég, egyre nagyobbá akarták kinőni magukat.

Az Al-Káida helyettes vezetője, Ayman al-Zawahiri, 2005 júliusában, egy al-Zarqawinak címzett levélben, egy 4 lépcsős tervet vázolt fel arra, hogyan kellene kiterjeszteni az iraki háborút. A terv szerint először ki kell űzni az amerikai katonákat az országból, ki kell kiáltani a kalifátust, a felkelést ki kell terjeszteni a szomszédos világi országokra, majd meg kell küzdeni Izraellel.

[caption id="attachment_3087" align="aligncenter" width="740"]iszlam-allam-kivegzes Embereket végeznek ki kegyetlen módon az Iszlám Állam katonái[/caption]

2006-ban az Iraki Al-Káida csatlakozott több más iraki felkelő csoporthoz is, létrehozva ezzel az MSC nevű ernyőszervezetet. 2006 júniusában egy légicsapás során, melyet az amerikaiak hajtottak végre, al-Zarqawit sikeresen eliminálták, és életét vesztette a csapásban. 2006 október 12-én a szervezet szunnita szervezetekkel egyesült, megalapítva a Mutayibeen Koalíciót, nemsokkal később pedig kikiáltották az Iraki Iszlám Államot (ISIS), és vezetőjüknek  Abu Omar al-Baghdadit nevezték ki.

Tény, hogy az ISIS a szíriai polgárháborúban erősödött meg hirtelen, és nagyon nagy mértékben. Növelte támogatottságát a Szaddám Husszein bukása után a szunniták gazdasági és társadalmi diszkriminálása.

Az ISIS fő célja eredetileg egy kalifátus létrehozása volt Irak szunnita lakta területein. Miután azonban belépett a szíriai polgárháborúba, újabb, egyre nagyobb igényei támadtak, ugyanis Szíria szunnita többségű területeire fájt a foga. 2014 június 29-én kikiáltották a kalifátust, majd a csoport felvette az Iszlám Állam nevet.

Hogy ki a felelős?

Az Európa-szerte megfigyelhető Amerika ellenes hangulat azt mondja, hogy az egész folyamat kirobbantója maga az Amerikai Egyesült Államok. Ha ők nincsenek, és nem háborúznak, talán az ISIS sem nő akkorára, hogy egész Európára is veszélyt jelentsen. Mások szerint azonban az Iszlám állam növekedésében és létrejöttében hatalmas szerepet játszott az Oroszországi vezetés.

[caption id="attachment_3091" align="aligncenter" width="740"]Az Iszlám Állam egy internetre feltett posztjában már Amerikát is megfenyegette - ezt a képet csatolták a poszthoz Az Iszlám Állam egy internetre feltett posztjában már Amerikát is megfenyegette - ezt a képet csatolták a poszthoz[/caption]

Olyan vélemények is vannak, melyek szerint az Iszlám Állam akkor is előretört volna, ha Amerika és Oroszország nincs, csak sokkal lassabban, sokkal alattomosabban. Hisz a csoport már jóval korábban is jelen volt, csak egy megfelelő helyzetre várt, egy olyan politikai és háborús környezetre, amiben megerősödhet, ez pedig idővel így vagy úgy, de amúgy is bekövetkezett volna.

Ijesztő terjedés

Az Iszlám Állam kapcsolatrendszere a világban egyre szerteágazóbb és egyre szorosabb. A nigériai Boko Haram is hűséget esküdött a terroristáknak, akiknek már évek óta rég dédelgetett céljuk a tisztán muzulmán Nigéria megteremtése. A Boko Haram oldalán is már a kezdetektől fogva arab önkéntesek harcolnak, sőt a Boko Haram emberei közül is nem egy harcol Irakban és Szíriában, hogy tapasztalatokat gyűjtsön.

[caption id="attachment_3089" align="aligncenter" width="740"]Az Iszlám Állam térképe - reméljük soha nem válik valóra Az Iszlám Állam térképe - reméljük soha nem válik valóra[/caption]

Az ISIS egyre csak terjedt az elmúlt években, hónapokban. Az Amerikai közbelépés - légicsapásokat mértek az Iszlám Államra - és a nemzetközi szövetség támadásai ellenére nem szenvedett komoly károkat. Sőt, úgy tűnik, mintha nem is lennének hatással a légicsapások a szervezetre.

Revansot vesznek

Ő azt mondta, ez egy nagyobb hadművelet része, amelynek célja, hogy bosszút álljanak az Iszlám Állam elleni nyugati légicsapások miatt. "ha megtámadnak minket, mi is visszatámadunk. Több millió menekültet küldünk nektek!" - nyilatkozták korábban.

[pullquote]"Az az álmunk, hogy nem csak Szíria, de az egész világ egy nagy muszlim kalifátus lesz. és meg is fogjuk valósítani"[/pullquote]

Ebben az egészben az a félelmetes, hogy beigazolódott. Menekültek százezrei lepték el Európát, és özönlik befelé a színes bőrű embertömeg. Az az embertömeg, akiknek teljesen más a kultúrája, és valószínűleg nagy részük nem lesz képes integrálódni az Európai közösségbe, ez pedig hosszútávon óriási katasztrófával fenyeget.

Beszivárgó terroristák

Hónapok óta olvashatunk különböző találgatásokat arról, hogy a hatalmas migráns áradatban megbújhatnak dzsihádisták is - és ezt már maga a szervezet is elismerte. Az egyik embercsempész az interjúhoz engedélyt kért feletteseitől, akik részletesen megmondták neki, mint mondhat el, és mit nem. Fontos kérdés, hogy miért beszélnek egyáltalán egy titkos akcióról? Ennek több oka is lehet.

[caption id="attachment_3097" align="aligncenter" width="740"]itt-vannak-az-isis-terroristai Már itt vannak? - ez a kép egy állítólagos beszivárgó iszlám harcost ábrázol[/caption]

Az Iszlám Állam előszeretettel dicsekszik azzal, hogy mindenhol jelen vannak, és bárhol csapást mérhetnek a "hitetlenekre". Nemrég tettek fel a Youtube-ra - egy azóta már törölt - videót, amelyben németül szólították fel németországi híveiket, hogy "menjenek ki az utcára, és öljenek meg minden hitetlent". Valószínűleg elég kevés olyan dzsihádista akad, akihez csak német nyelven lehetne szólni. A felvétel célja nyilván elsősorban nem is az ő mozgósításuk volt - hanem a berlini, hannoveri és müncheni átlagpolgárok paráztatása.

[pullquote]"ott vagyunk a ti közeletekben is, legközelebb talán ti lesztek az áldozataink"[/pullquote]

Az Iszlám Állam tehát vészesen terjed, és feltett célja, hogy belülről robbantsa fel Európát. A menekülthullám ugyanis még nem ért véget. Még csak most kezdődik. A legtöbben okos telefonokkal érkeznek, és azt megőrzik, érdekes módon a hivatalos papírjaikat pedig elvesztik, vagy szándékosan összegyűrik a határoknál. Szervezetten utaznak Európa szívébe, hatalmas pénzkötegeket vesznek föl a bankokban ismereltlen fiókokban, kétes tranzakciók során.

iszlam-harcos-menekultnek alcazza-magat

Ki vagy mi pénzeli őket? Az Iszlám Állam! Legalábbis egy részüket, a beszivárgó terroristákat. A többlépcsős terj újabb fokozatba kapcsolt. A beszivárgó iszlám harcosok mellett rengeteg olyan tényleges menekült van, akik később az iszlám állam szimpatizánsai lehetnek, vagyis a beáramló menekültek egy része potenciális terrorista jelölt lehet.

Európai szeptember 11

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt mondta: nagyon komolyan kell venni azokat a híreket, amelyek szerint terroristák is beszivárogtak Európába a bevándorlók között. A Facebook arcfelismerő rendszerének köszönhetően több terrorista is azonosíthatóvá vált. Európai nagyvárosokban pózolnak: Németországban, Ausztriában, Finnországban, de a szakértő látott olyan képet is, ami Röszkén készült.

[pullquote]„Ezek a terroristák nem azért jönnek, mert az ISIS-től menekülnek, hanem elképzelhető, hogy az ISIS küldi őket ide, hogy egy meghatározott időpontban, koordináltan, talán az Európai Unió összes országában hajtsanak végre terrorcselekményeket”[/pullquote]

A terroristák okostelefonokon, vibert és a Facebookot használva tartják a kapcsolatot egymással. A közösségi hálón olyan csoportokat hoznak létre, amelyek nem köthetőek a dzsihádhoz, ugyanakkor ezeken az oldalakon kapják meg a jelet egy terrorcselekmény végrehajtásához. Ez a jel vélhetően egy semleges poszt, amelyben nem az áll, hogy a terroristák most robbantsanak.

Ha ezek a terroristák beszivárognak, a következő lépés teljesen nyilvánvaló. Egyes meg nem erősített források állítják, az iszlám állam egy hatalmas, az amerikai szeptember 11-éhez hasonló nagyságú merényletre készül Európában.

[caption id="attachment_3095" align="aligncenter" width="740"]iszlam-allam-merenylet Csak idő kérdése, mikor következik be az Európai szeptember 11[/caption]

Hogy mikor következik be, még nem tudni. Talán holnap, szeptember 11-én, vagy egy év múlva ugyanekkor. De az is lehet, hogy nem a szeptember 11-i dátumot fogják kiválasztani a nagy és borzalmas terv végrehajtásához. Az azonban biztos, hogy a bomba ketyeg. Előbb-utóbb be fog következni az a bizonyos nagy merénylet, vagy merénylet sorozat, hogy megmutassák Európának, hogy Európa már nem az európaiaké.

Spöttle szerint a titkosszolgálatok már tavasz óta tudnak arról, hogy készül egy úgynevezett európai szeptember 11-e. Az ISIS korábban egy nagyszabású terrorcselekménnyel fenyegetett.

A szakértő szerint az is nagyon nagy aggodalomra adhat okot, hogy szír útlevelekkel, szír kormányirodákból, tehát valódi papírokkal láthatta el harcosait az ISIS. Továbbá azt is megjegyezte, hogy a migránsoknak a 85 százaléka fiatal katonasorban lévő férfi.

Követhetetlen az embertömeg mozgása, és az, hogy ki honnan  jön, és milyen papírjai vannak. Így egyre nagyobb a terroristaveszély Az Európai Unióban. Hogy mikor következik be az első nagy robbantás, vagy nagyszámú áldozatokat követelő merénylet, azt még nem tudni. De az biztos, hogy az iszlám állam harcosai már készülődnek. A terv készen áll. A gyalogok a sakktáblán már felsorakoztak, hogy mattot adjanak a királynak.

összeesküvés politika iszlám iszlám állam terrorizmus


Megtekintések száma: 11157





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet