Evolúcióba kódolt tömeges kihalás zajlik a Földön?

2017. augusztus 7., hétfő




Lehetséges, hogy a fajok számának drasztikus csökkenése, a biológiai diverzitás, és az ökoszisztémák összeomlása nem véletlen, és nem csak, és kizárólag az emberi tevékenység eredménye egy új kutatás szerint.

Nemrég kiderült, hogy az fajok több mint 70%-a (egyes becslések szerint már 85%-a) a kihalás szélére sodródott a Földön, és egy jó részük ki is halt.

Világszerte komoly a baj, ugyanis nagyon érdekes, egyben nyugtalanító hatások és folyamatok kezdenek végbe menni a bolygón. kezdve azzal, hogy a légkör szén-dioxid mértéke nő, miközben éppen emiatt csökken a növényekben termelt ásványi anyag, és vitamin.

Az állatok elvesztették élőhelyeiket, pusztulni kezdtek, kihaltak. A méhek pedig egyre gyorsuló ütemben tűnnek el a Föld színéről.

A szárazföldi gerinces élőlények 90%-a van már a kihalás szélén és kétharmaduk már ki is halt, vagy a kihalás szélére sodródott. A Föld termőtalaja pedig lassan egyre terméketlenebbé válik.

Sokak szerint ez az emberi tevékenység egyértelmű hatása, amit sokan alátámasztanak.

Ugyanakkor egyesek úgy vélik, az egész nem áll össze, és a korábbi tömeges kihalások azt mutatják, hogy egy olyan folyamatról van szó, mely ígyis-úgyis végbemegy. Mivel ez az ökoszisztéma tervezett összeomlása.

Az evolúcióba kódolt összeomlásról van szó. Megvan a természetnek is a maga "lejárati dátuma" ami után már nem áll helyre a rend, és egy alapos megtisztulásra van szükség.

Olyan ez, mint egy hatalmas erdőtűz, mely új lehetőséget teremt az erdőtűz utáni új, sokkal színesebb világnak. A kutatók és biológusok már régóta keresik a nagy összefüggéseket a folyamat mögött.

Annyi bizonyos, hogy bár az ember is nagyban hozzájárult, a folyamat önmagától is végbe menne - állítják.

Minden meghalásra van ítélve, és úgy van programozva, hogy egy adott ponton hanyatlani kezdjen a bolygó egészének túlélése érdekében. Mint ahogyan a nyugati civilizáció is elkezdett hanyatlani, egyre csökkenő születésszámmal, úgy a földi ökoszisztémák is összeomlóban vannak.

Egy globális újra indulási folyamat, melynek végén új fajok milliói jelenhetne meg, és fajok milliói tűnnek majd el örökre.

Valamilyen szinten tehát ezek a múltban végbement kihalási események természetesek voltak, akárcsak a mostani: bizonyos értelemben. Mert tény, hogy ehhez sokat hozzátett az emberi tevékenység, és a mérhetetlen pusztítás is.

Ha viszont ahogyan állítják, ez tényleg egy tőlünk is nagyban függetlenedő folyamat, akkor alapjaiban véve át kell gondolnunk, hogyan állíthatjuk meg, vagy ha ne tudjuk - és ez a valószínűbb - akkor hogyan fogjuk átvészelni a Föld hatodik, legnagyobb kihalási hullámát és összeomlását.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány tömeges kihalás kataklizma


Megtekintések száma: 70563





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet