Evolúciótörténeti jelentőségű leletet találtak Szibériában! A tudósok már szenzációról beszélnek!

2021. szeptember 12., vasárnap




A tetem tökéletesen épen maradt, mivel a jég konzerválta. Lehetséges lesz klónozni is?

Orosz kutatók rendkívüli felfedezést tettek, hiszen Jakutföldön, a világ egyik legzordabb területén.

Olyan lelet bukkant fel a kezeik között ugyanis, ami minimum evolúciótörténeti jelentőségű.

Sőt, sokak szerint még a klónozáshoz is közelebb viheti a világot, és feltámasztható lesz egy letűnt múltban élő, ősi lény.

A lelet ugyanis annyira tökéletes és sértetlen, hogy nagy valószínűséggel a teljes genetikai kódot sikerülhet belőle kinyerni - állítják.

Arról van szó, hogy egy több tízezer éves, tökéletes állapotban fennmaradt barlangi oroszlán tetemére bukkantak. A szakértők szerint az állat nyolchetes korában pusztulhatott el. Teste a folyamatos hideg idő és a fagyott talajnak köszönhetően maradt fenn szinte tökéletes állapotban.

A tetemet a fővárosba szállították, hogy a vizsgálatokkal megállapítsák, az állat pontosan mikor is pusztulhatott el.

Egyelőre azt sem tudni, hogy hím vagy nőstény élőlény volt, a feltételezések szerint húsz- és ötvenezer évvel ezelőtt élhetett.

A fagyott talaj sokat olvadt az utóbbi hetekben és a tetem egyre feljebb került, így találták meg a kutatók" - számoltak be róla a felfedezők.

Az első hasonló felfedezés még kétszáz éve történt, azt a tetemet 1810-ben találták meg a franconiai barlangban, Németországban.

Ez azonban most mégis óriási jelentőségű, sokak szerint szenzációs lelet, mivel kinyerhető az állat teljes genetikai kódja, vagyis képesek lehetünk a tudomány fejlődésével előbb vagy utóbb klónozni ezt az ősállatot.

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség genetika


Megtekintések száma: 178044





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet