Extrém időjárás! Sivatagi hőség lesz, és piros riasztás két megyében!

2017. augusztus 1., kedd




Az összes megyére riasztást adtak ki a hihetetlen hőség miatt. Nézd meg, melyik két megyében lesz piros riasztás a sivatagi jellegű hőség miatt! Ezek lassan mindennapossá válnak majd?

A legmagasabb fokú riasztás van érvényben két megyében, ahol szinte sivatagi lesz a hőmérséklet és az időjárás. nem elég, hogy drasztikus meleg sújtja ezeket a területeket, de az extrém hőség mindemellett száraz levegőt eredményez, ami még inkább elviselhetetlenné teszi az időjárást.

Az alábbi térképen jól látható, mekkora a hőség hazánkban.

Gyakorlatilag az egész ország területére riasztás van kiadva, egyesek szerint pedig még akár melegrekordok is dőlhetnek majd meg.

Az elkövetkező napokban ugyanis 40 fok körüli hőmérsékleti viszonyokig is felkúszhat az időjárás. Az sem kizárt, hogy a maximum 40-42 fok is lehet, ami több szempontból rekordot döntene. Mindemellett az este és hajnali órákban sem fog 20 fok alá esni a hőmérséklet.

A riasztás szerint Csongrád és Békés megyében a napi középhőmérséklet is 29 Celsius-fok felett alakulhat.

Sokan attól tartanak még a hazai klimatológusok is, hogy a hazánkban tapasztalható extrém hőség miatt az ország egyes részei majd elsivatagosodásnak fognak indulni, és majd egy sivatagi időjárás lesz jellemző, mely idővel fokozott vízhiányhoz fog vezetni.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség rekord időjárás


Megtekintések száma: 17688





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet