Ez a kínai nők fiatalon tartó 12 titka!

2017. március 17., péntek




Kíváncsi vagy, hogy a távol-keleti nők miért ennyire fiatalosak még középkorúként is? Elmondásuk szerint ebben a 12 titokban rejlik a megoldás.

A távol-keleti nőkről gyakran lehetetlen megállapítani, hogy hány évesek valójában. Fáradhatatlanok, mindig mosolyognak és akár még negyvenesként is tininek tűnhetnek. Mégis mi az, amit eltanulhatunk tőlük? – teszi fel a kérdést a Bright Side.

Kozmetikumok. Súlyos összegeket költenek szépségipari termékekre. Érdekesség, hogy nem a hazai árut részesítik előnyben: kapósabbak a koreai vagy japán márkák, plusz a drága európai cégek gyártmányai.

Kínában tartják magukat a hosszútávú kapcsolatok, ezért itt a „gyönyörű” helyettesíti a „szexi”-t. Ezért nagyon fontos a szépség, és a makulátlan fehér bőr. Mindent meg- és feltesznek azért, hogy világosabbnak tűnjön az arcuk, a bőrfehérítőktől a napellenzőn át akár az arcmaszkokig. Szoláriumot nyitni itt maga volna a csőd.

A vékony trend ide is bekúszott, ezért aki nem csontsovány, az hamar megkapja a pufók címkét. Például Charlize Theron királynő volna errefelé.

Pufóknak lenni nem olyan rossz, sőt: cuki. De például „erős” jelzővel sose illess egy kínai nőt, mert azzal csak az ellenségeddé tennéd. A husi forma nőies és kedves, de az erő – egyelőre még – a férfiak jegye, és ez a jelző rosszul használva, azon a környéken sértésnek számít.

Hercegnő: egy lány itt csak édes és imádnivaló lehet. Pasztellszíneket viseljen, lehetőleg a rózsaszín árnyalatait, flitterekkel és cuki állatos mintákkal. Kortól függetlenül, még akár 50 fölött is.

Szent napirend. A kínaiak korán kelnek és korán is fekszenek, ráadásul kötelező sziesztájuk van ebéd után. Az egész ország egyszerre reggelizik, ebédel és vacsorázik. Ha találkozót beszélnek meg, sosem konkrét időpontot jelölnek ki, annyiban maradnak, hogy „ebéd után”.

Jól esznek. Minden kínai nő pontosan tudja, hogy mi tesz jót az egészségének. Szezonálisan fogyasztanak szépítő és tápláló növényeket: gyömbért, fekete szezámot és jojobát. Fekete cukrot esznek, amihez képest még a barnacukor is finomítottnak számít.

Kerülik a csokit, és általában az édességeket. Jobban szeretnek sós és fűszeres rágcsálnivalókat nassolni, emellett nagy mennyiségű zöldséget és fűszert fogyasztanak, ami szintén jót tesz az alakjuknak.

Imádnak szelfizni. Tele van a fotóikkal a kínai közösségi háló: de a képeket egy beépített program rögtön szűri, és azonnal korrigálja a hiányosságokat. Ettől látszanak nagyobbnak és sötétebbnek a szemeik.

A felsőtestüket általában eltakarják. Bokorugró miniszoknyát húznak, de minden lány, akinek van önbecsülése, csipaót visel, azaz egy olyan hagyományos felsőt, ami zárt, de szűk és passzentos.

Kerülik a hideget. Nemcsak a Napot, de a hűvös dolgokat is kihagyják, ha tehetik. Még a vizet is forrón isszák, és fagyizni sem nagyon látjuk őket. Félnek beengedni a testükbe a hideget. Ezért van az, hogy szülés után sem zuhanyoznak egy hónapig, inkább gyömbéres kádfürdőt vesznek.

Szigorú gyerekágy. A „zuo yue zi” kifejezés jelenti azt, hogy gyerekszülés után egy hónapig hagyományosan ágynyugalom van: a kismamák nem mozdulnak ki, és a házban is csak meleg ruhákba burkolózva közlekednek. A csecsemőgondozásba ilyenkor besegít valamelyik nagymama vagy más nőrokon. Tudják, hogy a szülés mennyire kimerítő egy nő számára, akinek ki kell pihennie magát, főleg ha nehezen viselte a várandósságot is.

Forrás: nuus.hu

egészség egészség megelőzés


Megtekintések száma: 60675





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet