Ez a kütyü rengeteg autóbalesetet fog megelőzni a jövőben!

2017. július 23., vasárnap




Lehet, hogy még nem tudsz róla, de a te életed is egy ilyen menti majd meg!

Mondanunk egy komoly, és riasztó statisztikát. Az autóbaleseteknek napjainkban egyre magasabb számát regisztrálták. Vagyis az emberek egyre figyelmetlenebbek a volán mögött.

Mindemellett az autóbalesetek 25%-áért a vezetőülésben való elalvás tehető felelőssé.

Ez azt jelenti, hogy rengeteg baleset elalvás miatt következik be. Az ember sokáig vezet, vagy az éjszakába nyúlóan ül a volán mögött, és elég egy rossz pillanat, hogy megpilledjen.

Ekkor pedig bekövetkezik a baj, és azonnal óriási balesetet okozhatnak ezek a sofőrök, melyek családi tragédiákban is torkollhatnak. Évente 328 ezer balesetért tehető felelőssé a sofőr fáradtsága. Ami ennél is sokkolóbb, hogy fáradtság által okozott balesetekben évente 30 ezren vesztik az életüket.

Létezik - legalábbis hamarosan rendelhető lesz- egy Steer nevű hordható kütyü, ami ezzel a riasztó statisztikával kíván végleg leszámolni, méghozzá igen drasztikusan.

Ugyanis a szerkezet nemes egyszerűséggel áramütést stimulál akkor, amikor elalszunk a volán mögött.

Gyakorlatilag megráz minket az áram, ha elpilledünk.

Ijesztőnek, ugyanakkor nagyon hasznosnak hangzik, és hatalmas sikere van mosta Kickstarteren is, ahol elindították a projekt finanszírozó kampányát. Az alkarra erősíthető eszköz 16 szenzorral figyeli a sofőr szívverését és a bőrének elektromos vezetőképességét, ezek alapján képes megállapítani az éberségi szintjét.

A kütyüt idén novemberben kapják majd meg a Kickstarteres előrendelők.

A sofőr éberségét folyamatosan vizsgálja a szerkezet. Persze nem azonnal ráz meg minket, minden figyelmeztetés nélkül. Először csak fényekkel jelez és vibrál.

Később azonban, ha nem tud minket felébreszteni, akkor beveti a "nagyágyút", és egy elektromos "fröccsel" ébreszt fel minket a legmélyebb álmunkból is. Így garantáltan ébren fog maradni minden sofőr, és a jövőben számtalan haláleset és baleset lesz megelőzhető.

Szerinted is hasznos lesz? Akkor OSZD MEG másokkal is!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen


Megtekintések száma: 118869





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet