Ez a legerősebb természetes hatóanyagokkal rendelkező fűszernövény!

2017. szeptember 13., szerda




A torma alapjaiban véve az egyik legerősebb, elfeledett gyógynövényünk.

A legújabb kutatások is bizonyították, hogy az őseink nem véletlenül használták évszázadokon át, és miért használják dédmamáink még ma is egyfajta szervezet erősítőként.

A torma mindennapos fogyasztása ugyanis óriási előnyökkel jár.

Nem csak felerősíti a szervezetet, de egyfajta természetes antibiotikumként funkcionál, és védi az ereket, valamint helyreteszi a szervezetünk keringését is.

Az egyik legerősebb vírusölő fűszer.

Élen áll a C-vitamint tartalmazó élelmiszerek listáján is, hiszen 100 gramm torma, 100 mg C-vitamint rejt magában. Védelmet nyújt a szív-és érrendszeri megbetegedésekben, és nagy szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában, a méregtelenítésben.

Nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, glükózt és illóolajokat.

Van egy jó recept, mely megerősíthet bennünket, ha rendszeresen fogyasztjuk: vegyünk be 10-15 csepp tormalevet, és máris kigyógyulhatunk a legerősebb megfázásból. Ha megelőzésre fogyasztjuk, akkor pedig egész évben nem leszünk betegek, vagy jóval hamarabb kijövünk egy komolyabb megfázásból is.

A torma a túlsúly ellen is remek, mivel segít a fölösleges zsír és a víz távozásában. Olyan nők, akik ezt a receptet alkalmazták, arról számoltak be, hogy sikerült napi 1 cm-től megszabadulniuk.

A torma a túlsúly ellen az alábbiak szerint alkalmazható. Hozzávalók: 125 gramm torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz.

A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Három hétig fogyasszuk, majd tartsunk egy hét szünetet.

A tüdőnk megtisztítására is fel lehet vértezni a tormát. Elég naponta 10 gramm torma, és 200 ml meleg víz. A hagyományos módon elkészítjük a teát a tormából, forró áztatással, majd 3 részre osztjuk, és reggel-délben-este fogyasztjuk.

A szívünkért és ereinkért is sokat tehetünk a tormával.

Ehhez 5 kanál sárgarépalére, 5 kanál reszelt tormára és 3 citromra, valamint 2 csésze mézre lesz szükség. A hozzávalókat keverjük jól el, majd tegyük egy hermetikusan záródó üveg edénybe. Hideg és hűvös helyen tároljuk, fogyasszunk belőle egy kanállal naponta háromszor evés előtt.

A torma csípősségét, erősségét enyhíthetjük, ha a frissen reszelt állapotban néhány percre betesszük a sütőbe, vagy ecetes cukros vízbe rakjuk.

Nagyon sokan alkalmazták régen bélféreg űzésre is, és ma is sokan esküsznek rá, hogy a bélféreg ellen az egyik legjobb természetes fűszernövény.

Mellékhatása nincsen megfelelő adagokban fogyasztva. Ha valaki bízik a természet patikájában, akkor feltétlenül próbálja ki, és alkalmazza a hétköznapjaiban. Nem fog csalódni!

egészség életmód természetes remediák gyügynövények


Megtekintések száma: 138614





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet