Ez a szerkezet örökre a levegőben marad és szélenergiával elektromos áramot termel!

2017. július 14., péntek




Lebegő szélerőmű? Hamarosan valósággá válik!

A szélenergia napjainkban egyre inkább fejlődik és terjeszkedik, ezért a mögötte álló technika is próbál egyre inkább felnőni a növekvő igényekhez, feladatokhoz.

Ennek jelei, hogy a technológia változik, egyre modernebb megoldásokat alkalmaz. Egy elsőre őrültnek ható ötlet pedig forradalmasíthatja a szélenergia iparát.

A Magenn Power nevű vállalat ugyanis egy olyan kompakt szélerőművet tervez, mely a levegőben képes lebegni, így tartva fenn önmagát, és termelne szélenergiából elektromos áramot.

Egy egész flottányi ilyen kis szélerőművet lehetne létesíteni, amiket az ég egy részén elhelyeznének egy adott terület felett.

Az elgondolás igen extrém, de a szakértők és a mérnökök szerint nagyon is megvalósítható.

Ahelyett, hogy a földhöz kötnénk, mint korábban a hagyományos szélerőműveket, hanem a levegőbe telepítenénk, és a szeleket kihasználva, a légáramlatok nyomán lennének képesek saját tengelyük körül pörögve a levegőben maradni.

Persze ez valamennyi energiát fogyaszt, megkerülhetetlenül.

Mégis a számítások szerint csekély, mindössze 10%-os energiafelhasználásra lenne, és a maradék 90%-ot el tudná raktározni, elektromos áram formájában.

Sokak szerint azonban nem csak a nagyüzemi felhasználásra lenne lehetőség, hanem különféle mobilis rendezvények, fesztiválok, farmok, tanyák áramellátásának biztosításához is.

A technológia lehetővé tenné, hogy a szerkezet, vagy szerkezetek által megtermelt energiát ott, a helyszínen azonnal felhasználják, elraktározzák, vagy későbbi használatra a hálózatba "engedjék".

A Magenn Power vállalat tervei között szerepel ennek a különleges, lebegő szélenergiából áramot nyerő szerkezet bevezetése a piacra az elkövetkező években. Bár ma még csak koncepció szintjén létezik, a hírek szerint hamarosan megépülhetnek az első prototípusok is.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika zöldenergia


Megtekintések száma: 57878





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet