Ez a találmány lehet az egyetlen, ami megmentheti a mai generációt a jövőben

2022. március 25., péntek




A legnagyobb problémát oldhatja meg a városiasodott társadalomban.

Képzeljetek el egy megoldást, ami segíthet megoldani az egyik legnagyobb problémát a városiasodott társadalmunk életében. Kifejlesztettek egy szintetikus levelet, ami képes a levegő széndioxid tartalmát magába szívva - akár az élő növények - oxigént előállítani.

Julian Melchiorri végzős hallgató a Tufts Egyetemen. A fiúról nem sokat hallhattunk, mostanáig. Napvilágot látott ugyanis az egyetem kutatóival közösen kifejlesztett munkája, a mesterséges levél!

Selymet és egy speciális fehérjét - egy algákban található anyagot - használtak fel arra, hogy létrehozza a mesterséges levelet. Ahogy az élő növények levelei, úgy a szintetikus levél is képes, fény hatására, oxigénné alakítani a - megnövekedett káros anyag kibocsátás következtében felhalmozódott -széndioxidot.

A leveleket úgy tervezeték, hogy épületek külső és belső felületének burkolataként is használható legyen. Így, lélegző, szintetikus fákká alakíthatnánk, a hatalmas felhőkarcolókat, stadionokat és más épületeket.

A találmány az űrkutatásban is nagyon sokat segíthet. 

A növényeket termeszteni a súlytalanság állapotában nagyon bonyolult, nélkülük viszont nehezen megoldható, hogy az űrhajósoknak legyen elég oxigénjük egy hosszútávú űrutazás során. A mesterséges levél viszont a súlytalanságban is működik, így ki lehet vele "tapétázni" az űrhajó belsejét.

Forrás: Tudnodkell.info

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 46292





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet