Ez a valami képes lesz mindenki életét megváltoztatni

2017. június 26., hétfő




A jövő otthonainak szerves részét - szó szerint - alkothatja az az új találmány, mely nem csak sokkal élhetőbb bolygót teremhet, de nagyságrendekkel javítja majd az emberek életszínvonalát.

Az egésznek leginkább az építőiparban veszsük majd hasznát, de a hétköznapjaink fontos részévé fog válni.

Több építészmérnök rávilágított a problémára, ami az elmúlt években jellemezte az ipart: egyre masszívabb, egyre zártabb és ellenállóbb házakat akarunk létrehozni.

Ennek azonban egy adott ponton már a benti levegő látja kárát.

Nem véletlen, hogy annyi allergiás ember van a világon, ugyanis ezekben a zárt lakásokban lerakódik a por, és meg is marad hosszú időn keresztül Igen ám, de egy új irányvonal, és annak első eleme úttörő lehet egy paradigmaváltásban.

A BioWall a jövő nagy találmánya lehet.

Ez gyakorlatilag nem más, mint egy légszűrő amit falba épített növények polcai alkotnak, fűtést, szellőzést, légkondicionálást elvégző rendszerhez kapcsolnak. Már létezik is prototípus belőle, ami a rendelkezésre álló információk alapján nagyon is jól működik és a jövőre nézve használható lesz.

Olyan zéró energiájú házaknál kezdték el tesztelni, melyek kitermelik a "fenntartásukhoz" szükséges energia mennyiséget, sőt, még többletet is termelnek.

Az eddigi adatok alapján a BioWall prototípusa akár 25%-al is csökkenti a fűtéshez, szellőzéshez és légkondicionáláshoz szükséges energiát, mivel a levegő keringetését benti levegőből igyekeznek megoldani.

Most azon dolgoznak a tudósok és a mérnökök, hogyan rájöjjenek, milyen fajta növények hasznosíthatóak leginkább a BioWall rendszerében, melyek lehetővé teszik, hogy a házon belül tökéletes legyen a levegő minősége.

A kutatók azt szeretnék, ha a növények nem látnák kárát a rendszernek, hsizen annak hosszú távon működőképesnek kell maradnia. Ha a kísérleti prototípusok fejlesztése tovább halad, akkor a végleges prototípusok néhány éven belül elérhetővé válnak.

Nem csak olcsó levegő javító megoldások lesznek, de újra közelebb hozzák az embert a természethez, és az egészséges életmódhoz.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika zöldenergia


Megtekintések száma: 353536





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet