Ez a való életben is létező pár ihlette a Szépség és a szörnyeteg történetét?

2017. március 21., kedd




Petrus Gonsalvus borzalmas betegségben szenvedett, melyen csak felesége szeretet tudott enyhíteni.

Tudtad, hogy a most mozikba kerülő, korábban rajzfilmként nagy sikert arató Szépség és a szörnyeteg szerelmespárja a valóságban is létezett?

Az ő történetük viszont sokkal komorabb és sötétebb volt, mint a mesében...

Petrus Gonsalvus az oltár előtt állt, és várta a menyasszonyát, miközben tele volt idegességgel és feszültséggel.

A 16. századba nem volt szokatlan hogy úgy adtak össze embereket, hogy azoknak a rokonai az esküvő napjáig nem is látták egymást, sem a párt, és voltak, akik valóban egyetlenegyszer sem látták még a másik felet.

Akkoriban igen gyakoriak voltak a különféle nagyobb családok között létrejövő érdekházasságok.

Az eset Teneriffében történt. Petrus Gonsalvus hypertrichosisban szenvedett, aminek következtében az egész testét szőr borította.

Szóval Petrus az oltárnál állt, amikor betoppant a gyönyörű menyasszony, és fél rokonsága, akik elszörnyülködtek azon, ahogy a férj kinéz. Valóságos szörnyetegnek gondolták, olyannak, aki egyedül kellett volna, hogy meghaljon.

A nő halálra rémült arccal figyelte vőlegényét. Ugyanis a mítosz szerint a férfit vadembernek nevezték, aki élve eszi meg a kisbabákat.

Ekkor derült ki, hogy ő sem látta még soha a kedvesét, ugyanis abban az időben gyakoriak voltak a vakházasságok is, melyeknek az volt a lényege, hogy a két fél nem is tudta azt, hogy hogyan néz ki a másik, és a házasságkötésen találkoztak először.

A történet valós, ugyanis Petrus Gonsalvus 1537-ben született ezzel a valóban ritka, és förtelmes betegséggel, melyet nem tudtak meggyógyítani.

A rémült feleség végül visszafogta félelmét és undorát, és hozzáment a szörnyeteghez, idővel pedig saját maga legnagyobb megdöbbenésére bele is szeretett.

45 évig éltek együtt, és termékeny házasságukból 7 gyermek is született, akik szerencsére nem hordozták apjuk szörny kinézetét. 

hihetetlen történelem hihetetlen emberek


Megtekintések száma: 77938





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet