Ez a világ legmagasabban elhelyezkedő teniszpályája!

2016. november 12., szombat
Soha nem fogod kitalálni, milyen magasan van a Dubaiban megépített teniszpálya. Tériszonyosoknak nem ajánljuk, még akkor sem ha imádnak teniszezni!

A tenisz egy csodálatos sport. Rengeteg férfi és nő űzi egyaránt, és az egész világon egy ismert, elfogadott, nem utolsó sorban közkedvelt sport.

Ez olyannyira így van, hogy még Dubaiban is található több teniszpálya azok számára, akik nem szeretnének lemondani a sport adta örömökről ott tartózkodásuk alatt sem.

Nem gondolná az ember, hogy itt épült meg a világ legmagasabban elhelyezkedő teniszpályája. Pedig Dubai amúgy is híres arról, hogy szeret rekordokat dönteni, és kérkedni a méreteivel, az építészeti bravúrjaival, és megkapó pompájával.

Ha keresnénk, akkor a Burj ak-Arab szálloda tetején kellene keresnünk ezt az ominózus teniszpályát.

Nem mellesleg ez egy szálloda, és az sem mellékes, hogy a világ negyedik legmagasabb szállodájaként tartja számon a világ. Igen ám, de a Dubai virtus nem engedi megh, hogy valamiben valami ne legyen világelső.

Meg is építették a világ legmagasabb teniszpályáját, hogy méltán híres legyen ez a hotel, és ne kelljen Dubai viszonylatban sem szégyenkeznie.

A pálya egy kör alakú teraszra épült. A teniszpálya alapjául a világ egyetlen hétcsillagos hoteljének a 211 méter magasban lévő, 415 négyzetméteres helikopter leszállója szolgált.

2005-ben a Dubai tenisztornára érkező svájci teniszcsillag Roger Federer és az amerikai bajnok Andre Agassi ebben a különleges környezetben játszhatott egy barátságos mérkőzést.

Csak reméli tudja az ember, hogy nem fog soha baleset bekövetkezni a pályán, és még véletlen sem lesz olyan, hogy valaki a játék hevében kiugrik a pálya széléről, és elszámítja magát.

Tériszonyosoknak még akkor sem ajánlanánk nyugodt szívvel, ha nagyon nagy a tenisz iránti elköteleződésük.

érdekes érdekesség rekord világrekord


Megtekintések száma: 20827

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet