Ez az elképesztő növény többet tesz az emésztésért, mint bármilyen méregdrága gyógyszertári szer!

2018. november 3., szombat




A természet ereje van benne. Nem véletlen, hogy dédmamáink előszeretettel használták!

Létezik egy növény. Egy nagyon zöld és nagyon erős hatásokkal rendelkező növény, mely az ember egyik legnagyobb barátja volt hosszú évezredeken át.

Aztán persze a modern orvoslás megjelenésével valami történt, és ahogyan mindentől, úgy ettől is alaposan eltávolodott a társadalom, elfeledtük, mennyire jelentős csodaszer volt annak idején.

A borsmenta ugyanis olyan jótékony hatásokkal rendelkezik, amik miatt érdemes lehet termeszteni, és ha mindig van belőle otthon, számtalan egészségügyi problémára lehet alkalmazni, ráadásul még finom is, így sok ételhez hozzá lehet keverni.

Tökéletes gyógynövény.

Egyetlen cserépben elfér, nem annyira igényes, mégis üde, és az emésztésre sokkal jobban hat, mint a drága gyógyszerek.

Teaként is megállja a helyét, mégis csodát tesz az emésztéssel, a vérnyomással, de még reumás fájdalmak ellen is bevethető.

Tudtad, hogy már a Római Birodalomban is ismerték és alkalmazták?

Sokan a hűsítő mivolta miatt kedvelik a belőle készült teát, de remekül javítja az emésztést, és a gyomorfájást percek alatt képes meg is szüntetni.

A mentatea jótékonyan hat az emésztőrendszerre, hatékonyan csökkenti a gyomorégést, az émelygést és a görcsöket. Túlevés után könnyíti az emésztést, és a hányinger ellen is hatásos.

Legyen szó akár migrénről, akár tenziós vagy éppen a stresszel összefüggő fejfájásról, a borsmenta segíthet ezeket is enyhíteni.

A gyógynövénynek olyan tulajdonságai vannak, melyek csökkentik a fájdalmat, ellazítják a túlságosan feszes izmokat, és a vérkeringést is élénkítik.

A borsmenta illóolaját azoknak is érdemes a kezük ügyében tartani, akik vizsgára készülnek, vagy nagy odafigyelést igénylő munkát végeznek, ugyanis segít a koncentrálásban és a memóriát is javítja.

A borsmentának gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásai is vannak, ennek köszönhetően nagyon hatásos lehet a pattanások, bőrproblémák kezelésében.

Azonban ügyeljünk arra, hogy a borsmenta illóolaja erősen irritálhatja az érzékenyebb bőrűeket, ezért érdemes használat előtt bőrpróbát végezni, például a könyökhajlatban.

láthatod tehát, hogy a borsmenta ezerarcú és nagyon hatásos gyógynövény, melynek alkalmazása ezer éves távlatokra nyúlik vissza.

Érdemes a fent említett problémák esetén kipróbálni, és nem azonnal a patikába rohanni!

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód természetes remediák


Megtekintések száma: 10702





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet