EZ az ember: brutális mészárlás Borneón, legalább 100 EZER orángutánt öltek meg! Volt, amiből 130 lövedéket szedtek ki...

2019. június 10., hétfő




Ezek után szinte biztos, hogy Isten büntetése az lesz, hogy egy napon eltöröl minket a Földről! Vigyázat, megrázó fotók!

A BCC is bezsámolt arról a brutális, embertelen tettről, amit az ember követett el. A természet elleni legnagyobb és egyben legaljasabb húzás az utóbbi évek művelte Borneóban.

Itt ugyanis az elmúlt 16 évben összesen 100.000 orángutánt öltek meg, lehetetlenítettek el.

A Current Biology című szaklap friss számában publikált adatok annyira lesújtóak, hogy több tudós és környezetvédő kikiáltotta azt, hogy az embernek is pusztulnia kell ezek után, és Isten csak akkor lesz igazságos, akkor állhat vissza a természet rendje, ha nem lesz többé ember a Földön.

Gondolj bele, ezek mennyire brutálisan szívfájdító adatok!

Az orángutánok pusztulásának számos oka volt, szinte mindegyik egyenként az emberhez köthető, vagyis mi és a tevékenységünk ölte meg őket.

Maria Voigt, a német Max Planck Evolúciós Antropológiai Kutatóintézet munkatársa, a kutatás vezetője fájdalmas interjúban mondta el, hogy az őserdők irtása során, valamint apálmaolaj kitermelés során egyszerűen scak legyilkolják ezeket az állatokat, és van, hogy rájuk gyújtják az erdőket, az otthonaikat.

Sok esetben derült fény olyanra is, hogy bosszúból ölték meg az orángutánok kicsikeit és a szülőket is, mert azok véletlenül behatoltak az ültetvényekre, hogy ennivalót lopjanak maguknak, mivel éheztek.

A vadászat igen aggasztó, és olyan méreteket öltött, hogy a még meglévő esőerdőkben is megcsappant az orángutánok száma.

Mondjatok egyetlen olyan földi élőlényt, mely szervezetten, saját érdekét nézve gyilkolja le szisztematikusan az élőlényeket maga körül... ez csak az EMBER....

Volt olyan orángután, aminek a testében 130 lövedék volt, valóságos kivégzéssel halt meg, pedig ártatlan párának egytelen bűne volt, hogy épp a vadászok útjába került.

A következő 35 évben az erdőirtás további 45 ezer orangután pusztulását okozhatja a tudósok jóslata szerint. Vagyis néhány évtizeden belül teljesne kipusztulhatnak, ahogy sok más élőlény is.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) munkatársa, Emma Keller szerint ennek részben a pálmaolaj kitermelés az oka, ami rengeteg termékben, többek között a Nutellában is benne van. A fogyasztói nyomásgyakorlás lehet az egyetlen megoldás, hogy az állatok irtása ellen harcoljunk!

A szervezet becslései szerint Szumátrán kevesebb mint 15 ezer, Borneó szigetén nagyjából 54 ezer orangután él vadon.

De ha nem teszünk valamit, már nem sokáig!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen szomorú megható durva botrány felháborító


Megtekintések száma: 150167





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet