Ez durva: passzióból lövik le a gólyákat: erről semmi szó nincs a fősodratú médiában?!

2019. március 7., csütörtök
Tömegesen mészárolják a gólyákat Libanon felett – adta hírül az index.hu, a greenworldwarriors.com honlapra hivatkozva.

Borzalmas képeket tettek közzé, melyek felháborították az internetet!

A mainstream média hallgat!

Figyelem!

Sokkoló fotók, csak az kattintson erre a linkre, aki bírja gyomorral, mert így elsőre talán túl sok lenne a gyengébb idegzetű, jó érzésű olvasóknak.

Az index.hu szerint tavasszal a költöző madarak Európa és Kelet-Ázsia felé veszik az irányt, hogy ott fészket rakjanak és szaporodjanak.

A közel-keleti keleti útszakasz, azaz az Európa felé érkező madarak útvonala, mert erre kerülik el a Földközi-tengert, hogy inkább a szárazföld felett repüljenek a madarak.

A több mint fél millió fehér gólya útvonala Libanonon keresztül vezet, ahol mára egyfajta nemzeti sport lett a költöző madarak levadászása.

Szegények és gazdagok egyaránt örömüket lelik abban, hogy gyakorlatilag mindenre lőnek, ami mozog a levegőben.

Egyébként nemcsak Libanon, de más környékbeli országok lakosai is előszeretettel vadásznak a költöző madarakra, de mégis itt a legkétségbeejtőbb a helyzet…

Ugyanis a tömeges mészárlás már közvetlen hatással van a költöző madarak populációjára.

A becslések szerint 2,6 millió madár esik áldozatul évente az értelmetlen vadászatnak, köztük rengeteg védett, veszélyeztetett egyed is.

Ez azt jelenti, hogy négyzetkilométerenként 248 madarat lőnek ki, de ezek csak becslések, a pontos számok ennél magasabbak is lehetnek, ahogyan a költöző madarak kilövése egyre elfogadottabb a társadalomban.

A repülési útvonal alatt nagyjából húszméterenként állnak fegyveresek, de az sem ritka, hogy az erkélyről lövöldözik a madarakat, majd a képeket büszkén osztják meg a közösségi oldalakon.

Az állatvédő szervezetek mellett már európai országok környezetvédelmi hivatalai is felemelték szavukat a madarak mészárlása ellen, eddig azonban nem történt érdemi változás az ügyben.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen botrány


Megtekintések száma: 57481

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet