Ez lehet a Marilyn Monroe halálával kapcsolatos legnagyobb titok!

2017. március 27., hétfő




A férfi halálos ágyán vallott a világ leghíresebb modelljének rejtélyes ügyéről.

Marilyn Monroe-t talán senkinek sem kell bemutatnunk. Ő volt az 1950-es évek egyik legnagyobb szex szimbóluma,, és egyben az igazi természetes nőiesség megtestesítője.

Színésznőként körülbelül egy évtizedig volt aktív, ez alatt filmjeiből kétszázmillió dolláros bevétel folyt be. Marilyn Monroe a mai napig a popkultúra egyik legismertebb, ikonikus egyénisége.

Azonban a halálát, és annak körülményeit mind a mai napig rejtély övezi. Egy volt CIA ügynök a halálos ágyán vallott olyan perdöntő dologról, mely pontot tehet az ügy végére: mi is történt valójában mindenki kedvencével?

Mint ismeretes, Marilyn Monroe 36 éves korában halt meg szándékos barbiturát-túladagolás következtében. Halálát illetően számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot éppen ezért, mivel senki sem hittel el sem akkor, sem most, hogy szándékosan túladagolta volna magát az amúgy életvidám modell.

1962. augusztus 5-én kora hajnalban Marilyn Monroe-t pszichiátere, Ralph Greenson holtan találta brentwoodi házában. A túladagolás tényét nagyon hamar megállapították.

Vérében a halálos dózis többszörösének megfelelő klorálhidrátot és pentobarbitált találtak, az üres dobozok az ágya mellett hevertek.

Csak később merült fel az, hogy az utólagos nyomozások azt állapították meg, hogy ez a helyszín nagyon olyan volt, mintha előre megrendezték volna. Több nyom is erre utalt, és arra, hogy Marilynt valójában túladagolták, és ebbe halhatott bele.

A halála után a Los Angeles-i öngyilkosságok száma megduplázódott, ami sokak szerint megint csak nem lehetett véletlen.

Ugyanis van egy olyan taktika a sorozatgyilkosok és profi bérgyilkosok körében, hogy egyszerre több áldozatot iktatnak ki, véletlen baleseteknek, öngyilkosságoknak álcázva így nem deríthető ki, hogy valójában ki is volt a valódi célpont, még akkor sem, ha egyes ügyek kapcsán rájönnek a nyomozók, hogy gyilkosság történt.

A gyilkosság lehetőségét először Norman Mailer vetette fel az 1973-ban megjelent Marilyn: A Biography című könyvében. 1982-ben a Los Angeles-i kerületi ügyész is vizsgálatot rendelt az ügyben, azonban nem találtak gyilkosságra utaló jelet.

Normand Hodges, egy volt CIA ügynök halálos ágyán végül megtörte a csendet, és elképesztő dolgokat állított.

Azt mondta, hogy ő a felelős az ikonikus filmcsillag haláláért, és valójában nem túladagolás történt. Elmondása szerint ő volt az egyetlen nő, akit megölt a CIA parancsára, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelentett.

Az egész azért kezdődött, mert a CIA emberei megneszelték, hogy Marilyn Monroe nem csak Kennedyvel bújt ágyba titokban többször is, hanem Fidel Castroval.

Az pedig komoly veszélyeket hordozott Amerika számára, ezért Normand felettese, Jimmy Hayworth parancsba adta, hogy a nőnek meg kell halnia, és az egészet gyógyszer túladagolásnak kell beállítani, hogy soha senki se jöjjön rá az igazságra.

Normand állítása szerint sok embert eltett a CIA akkoriban láb alól, többet, mint kellett volna. Zenészeket, tudósokat, politikai szereplőket, bárkit, aki komolyabban veszélyt jelenthetett n nemzetbiztonsági szempontból.

Őt magát is megfigyelés alá helyezték mikor elment a CIA kötelékéből, és ezeket a dolgokat is csak azért vallotta be, mert már halálos beteg volt, és nem volt sok neki hátra.

"Marilyn Monroe álmában halt meg, egy nagy adag klorálhidráttal oltották be, amitől azonnal meghalt." - állította.

Három operatív tag dolgozott a Monroe ügyön a férfivel együtt, és mindegyikük meghalt azóta, talán nem véletlenül. Ezek az emberek örökké magukkal vitték a titkot, de az ügyről tudó utolsó ügynök végül vallott.

A nagy kérdés, hogy vajon igaz-e a története. Ha igen, akkor Marilyn Monroe valójában hosszú és boldog életet élhetett volna, ha nem jelentett volna nemzetbiztonsági kockázatot a CIA embereinek a szemében...

összeesküvés titkos programok cia titkos akták titkos szervezetek


Megtekintések száma: 269320





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet