Ez milliók életét menti meg naponta! Hamarosan az egész világon elterjed.

2017. május 15., hétfő




A Föld egyik legnagyobb problémájára lehet gyógyír.

Egyes megdöbbentően őszinte statisztikai adatok szerint 2040 vagy 2050 környékére már olyan nagymértékben fog a Föld szűkölködni a tiszta és iható vízben, hogy az az emberi társadalmak alapvető megélhetését fogja veszélyeztetni.

Sőt, már napjainkban is vannak olyan tartósan vízhiányos területek, néhol országok, ahol a vizet importálják, és különféle technológiákkal kísérleteznek jobb híján, hogy biztosítsák a polgárok számára a szükséges vizet.

Sok esetben nem is csak annyi a baj, hogy nincs víz. ha van, akkor is általában szennyezett, netán halálos vírusokkal és vegyszerekkel van tele.

Erre az egyre növekvő problémára adhat egy kellően hatékony megoldást a LifeStraw nevű szerkezet, mely képes a vizet megszűrni, méghozzá hihetetlen gyorsasággal, szinte pillanatok alatt.

Ezzel pedig milliók életét mentheti meg a jövőben, sőt menti is meg napjainkban.

A találmány ugyanis nem új, már néhány éve kifejlesztették, de az ezt követő időszak azzal telt, hogy ezt a technológiát tökéletesítsék, és kísérletezgessenek vele, önkénteseknek adják oda terepen, hogy a való életben használják.

Főleg Afrikában nagy probléma az ivóvíz minősége. Itt ugyanis gyakran lesznek AIDS betegek, vagy egyéb vírussal fertőzöttek a gyerekek, akik kénytelenek szennyezett vízben fürödni, vagy szennyezett vizet inni.

A Vestergaard nevű svájci cég LifeStraw nevű kütyüje azonban mindenre megoldást jelenthet, ha végre megindul a globális terjesztése. Különleges technológiával oldották meg, hogy a vízszűrés akkumulátor, vagy elektronika nélkül menjen végbe, rendkívüli hatékonysággal.

Képes megtisztítani bármilyen patakot, folyót, vagy épp pocsolyát a baktériumok és az egysejtű paraziták 99,9 százalékától, ivóvízhez juttatva a világ legszegényebb és legszárazabb régióit is.

A készüléket már egy ideje egyre újabb változatokban árulja a cég. Nem éppen a legolcsóbb az ára, de a cég elmondása szerint ezt az egészet egyfajta missziónak is tekintik: az ár egy része ugyanis két fejlődő országbeli kisgyermek egy éves ivóvíz szükségletét is fedezi.

A hír azért is aktuális, mert a terjedés világszinten még csak most fog igazán megindulni, valamint egyre romlani kezdett Európa, és az egész világ vízkészletének minősége.

2050-re pedig előfordulhat, hogy nekünk is szükségünk lehet erre a szerkezetre, méghozzá ige nagy számban. Ugyanis azt az optimista jóslatok sem vitatják el, hogy a mai élő fiatalság életében már komoly vízhiánynak lehetnek elszenvedői, legyen szó az afrikai leszakadt nemzetekről, vagy a modern Nyugat-Európáról.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika zöldenergia


Megtekintések száma: 44204





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet