Ez találmány emberek ezreit menthetné meg az utakon, és nullára is csökkenthetné a baleseteket!

2018. március 31., szombat




Meglépik, hamarosan el is terjedhet minden autóban?

Nemsokára eljöhet az idő, amikor az autónk olyan dolgokra lesz képes, amit csak a sci-fi filmekből láthattunk.

Sőt, a technológia, amit itt bemutatunk, már nem a jövő, hanem maga a valóság. A Mercedes ugyanis kifejlesztett valamit, aminek óriási jövője lehet a közlekedésben.

Az autónk lámpája a jövőben ugyanis zebrát, figyelmeztetést vagy egyéb informatív szignálokat vetíthet az útra, segítve ezzel a járókelőt vagy a sofőrt is egyaránt.

Egy példa: lehetőségünk lesz arra, hogy zebrát vetítsünk ki az útra, ahol valaki biztonságosan átkelhet...

Egy olyan különleges és jó elgondolás, ami nem csak a közlekedést, de alapvetően a közlekedés biztonságát is jobbá teheti.

A Daimler kifejlesztette a Digital Light nevű fényszóró-technológiát, amely közel káprázásmentes fénysugarat biztosít HD minőségben a Mercedes-Maybach S-osztályú modellek esetében.

A fényszórónkénti több mint egymillió pixeles felbontással a Digital Light nem csupán minden vezetési helyzethez biztosít ideális fényviszonyokat, hanem vizuális támogatást is nyújt a sofőrt segítő rendszernek.

Sokan feltették a kérdést, hogy nem-e zavarja a forgalom többi résztvevőjét?

Az előzetes tesztek alapján az új fényszórók csupán minimális mértékben vakítják el a szembejövőket, ezáltal hozzájárulnak a közlekedésbiztonság javításához.

A fényszóró HD minőségű tűéles szimbólumokat tud az úttestre vetíteni. 

Csúszásveszélyre, balesetre, és egyéb dolgokra, például útépítésre figyelmeztető szignálokat, szimbólumokat lehet az útra vetíteni, vagy a már említett példa alapján zebrát is.

Ezzel az utakon sokak életét lehetne megmenteni, és nagyságrendekkel lehetne javítani a közlekedésnek a biztonságát is.

Egyelőre a Mercedes egyik üdvöskéjében kap helyet a technológia, de már most vannak hírek arról, hogy szabadalmaztatni kívánják, és az egész világon elterjedhet.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 23822





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet