Ez történne a Földdel, a világvége idején!

2017. március 26., vasárnap




Az emberiség pusztulásának forgatókönyve, a tudósok szemszögéből. Brutálisan őszinte leírás, megdöbbentő tényekkel!

Egy aszteroida becsapódása - persze függ attól, hogy az mekkora - önmagában az első körben nem okozna túl nagy katasztrófát, és a Földi népesség csak egy kis százalékát semmisítené meg.

Rengeteg olyan egyéb természeti csapás van, vagy veszély, ami ránk leselkedi, és sokkal súlyosabb következményekkel járhatnak.

A tudósok szerint hihetetlen módon mielőtt a Földbe csapódna egy aszteroida, sokkal többen meghalnának, mint a becsapódást követő pillanatokban.

Ugyanis amikor egy ilyen űrszikla belépne a Föld légkörébe, az olyan nagy energiákat és lökéshullámot szabadítana fel, ami összeroppantaná a tárgyakat, és az emberke belső szerveit is szétroppantaná, vagy épp mindenkit a falnak kenne.

Mindemellett a viharokat és az időjárást is felkorbácsolná, és olyan mérhetetlen hő szabadulna fel az atmoszférában, mely elégetné az emberi szöveteket, megolvasztaná a betont és a fémeket, és elpárologtatná a felszíni vízkészletet.

Mindez néhány másodperc, vagy alig 2-3 perc leforgása alatt végbemenne, sokkal nagyobb területen, mint amekkora becsapódási területe lesz a pusztítást követően.

A Föld felszínén fújó szelek több száz, vagy több ezer fokosak lennének, és annyira szárazak, hogy minden felperzselnének. Az embereknek lemállana a bőre, és lennének, akik csak szétpukkadnának, de gyakorlatilag mindenre ez várna a becsapódás rádiuszának több száz kilométeres sugarában.

Még ha az óceánba csapódik is, aminek nagyobb az esélye, akkor is hatalmas lesz a pusztítás, és szelek, több ezer fokos hőhullámok söpörnének végig a bolygón, felmelegítve az egész légkört mindenhol.

Az Antarktisz gyakorlatilag órák alatt elolvadna, és a tengerszint több métert is nőne ezen idő alatt, ami rengeteg part menti várost elárasztana.

Arról nem beszélve, hogy több száz kilométeres szökőár futna végig a bolygón, minden útjába kerülő dolgot letarolva.

Elképesztően őszinte, nem kicsit naturalisztikus leírásuk a tudósoknak azért ennyire részletes, mert most először elemezték komolyabban, hogy pontosan mit is váltana ki egy ilyen kataklizma.

Ezzel jól rávilágítottak, hogy az egész világ komoly veszélyben lehet egy aszteroida becsapódásnál, ha az elég nagy, nem számít, hol csapódik be.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány világvége globális kataklizma


Megtekintések száma: 51777





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet