​Ezek a hivatalos mellékhatásao a vakcinának - jobb ha tudtok róla

2021. március 9., kedd




Kiadták a hivatalos dokumentumot.

Mivel a világ egyre jobban áll átoltottság tekintetében, a szakemberek tudása is folyamatosan bővül. Ezúttal a lehetséges mellékhatásokról derült ki néhány újabb részlet.

Három új jelenséget is talált az amerikai járványügyi központ (CDC), amik megjelenhetnek a koronavírus-vakcinákkal beoltottaknál. A CDC mellékhatásokkal foglalkozó felsorolása ezzel összesen kilenc tényezőre bővült a korábbi hat helyett. Ezek név szerint

az oltás helyén jelentkező fájdalom,

a vörösség,

illetve duzzanat,

de kialakulhat

fáradtság,

fej-

és izomfájdalom,

hidegrázás,

láz,

illetve hányinger is.

E mellékhatások közül három (a fájdalom, a vörösség és a duzzanat) a karban, az oltás helye, illetve annak környékén jelentkezhet, a többi pedig a test általános reakciójaként. 

A CDC ugyanakkor hangsúlyozza: a fenti listában lévő mellékhatások nem mindenkinél jelentkeznek, és nem is törvényszerű, hogy ilyen sorrendben jöjjenek elő valakinél.

[Az Európai Gyógyszerügynökség egyik vezetője azt kéri, egyelőre ne engedélyezzék a tagállamok az orosz vakcinát]

A járványügy azt is hangsúlyozza, hogy a mellékhatások természetes velejárói oltásoknak, és ezek is azt jelzik, hogy a vakcinák működnek: az, hogy a test különféle jelenségeket produkál az oltás után

valójában annak jele, hogy a szervezet elkezdi kialakítani a vírussal szembeni immunitását.

A CDC friss bejegyzésében arról is szól, mivel lehet csillapítani az esetleges kellemetlenségeket. Ilyen például, hogy a szúrás helyét egy tiszta, nedves ronggyal lehet borogatni, ha az bepirosodna. 

Emellett célszerű mozgatni a karunkat, “tornáztatni”, illetve figyeljünk rá, hogy a folyadékbevitel bőséges legyen.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 12697





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet