Ezek a történelmi alakok mind szabadkőművesek voltak! Egyesekről nem is gondoltad volna!

2018. október 8., hétfő




Hitted volna róluk? Lesz itt megdöbbenés. Ezek a személyek valójában szabadkőművesek is voltak.

A szabadkőművesek titkos társasága több évszázada, egyesek szerint több évezrede létezik, és megannyi befolyásos tagja volt a történelem során.

A titkos társaságra mindig is jellemző volt, hogy a háttérbe visszavonulva, rejtőzködve ténykedtek, és időnként avatkoztak be a történelem folyamába. Olykor igen tekintélyes személyik alkották a szabadkőművesek szűk körét.

Olyanok, akikről soha nem is gondolta volna senki, hogy eme titkos, ás annál misztikusabb társaságnak a tagjai.

Összeszedtünk néhány olyan ismert történelmi alakot, akikről kiderült, hogy szabadkőműves volt.

Mi a teljesség igénye nélkül azokat gyűjtöttük ki - az első kivételével - akikről megdöbbentő a feltételezés, és talán sokan nem is tudták róluk, hogy szabadkőművesek.

George Wahsington

Ő az egyik kakukktojás, mivel róla nagyon sokan tudjuk, hogy szabadkőműves volt. az Amerikai Egyesült Államok első elnökeként vonult be a történelembe, és mint titkos szabadkőműves, hihetetlen háttérhatalmi elitté tudta átalakítani a szabadkőművességet, hogy az még nagyobb befolyásra tegyen szert elnökségét követően.

Elnöki tevékenysége előtt szerepet játszott az Egyesült Államok alkotmányának megírásában. Sokak szerint az alkotmány szövegében rejtett utalások vannak a szabadkőművesek, és az Új világrend létezésére.

Harry Houdini

Houdini nem csak remek szabadulóművész volt, hanem az egyik első olyan magyar származású tehetség, aki egyben szabadkőműves is volt.

Houdini a koporsótól kezdve a szekrényen át a börtöncella méretéig terjedő, vízzel feltöltött fülkéig és a földdel betemetett gödrökig mindenből kijutott. Egyszer még egy partra vetett bálna gyomrából is kiszabadította magát. Voltak olyan nézetek is, miszerint szabadkőművesek titkos mágiái segítették ők abban, hogy megússza a veszélyez, saját maga által előidézet helyzeteket, noha napjainkra majdnem az összes trükkjéről lehullt a lepel.

Louis Armstrong

Louis Armstrong New Orleans hírhedt Storyville negyedében született és nőtt fel. Pontos születési időpontja sok évig ismeretlen volt, bár ő maga sokáig 1900. július 4-ikére tette

Egyesek szerint karrierjét nem csak mérhetetlen tehetségének köszönhette, hanem annak is, hogy a szabadkőművesek társaságba nyert invitálást.

J. Edgar Hoover

Sokak szerint az FBI egykori alapítója nyakig benne volt a szabadkőművesek társságában, és ott is valamiféle vezető szerepet tölthetett be. A társaságnak fontos volt, hogy a titkosszolgálatok élére olyan embereket állítson, aki közülük való.

Így biztosak lehettek benne, hogy a szabadkőművességről, és annak tagjairól még hosszú időn keresztül soha nem fog tudni a közvélemény. J. Edgar Hoover neve szinte egybeforrt az FBI megalapításával. A szabadkőművesek a titkosszolgálatok felett gyakorolta hatalmának első lépcsőfokának kulcsembere lehetett.

Soros György

Vannak olyan vélekedések és sejtések, hogy maga Soros György, aki jelenleg szinte a nemzet ellenségének van kikiáltva, szintén szabadkőműves. Az már korábban is sejtett tény volt, mondhatni nyílt titok, hogy az oligarcha a Bilderberg-csoport egyik oszlopos tagja.

Azonban mindemellett a szabadkőművesek titkos társaságának közegében is előszeretettel megfordult az elmúlt évtizedekben. Az is elképzelhető, hogy nagyon komoly szerepet tölt be a társaságban, de erre vonatkozóan senkisnek sincsenek konkrétumai.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés szabadkőművesek


Megtekintések száma: 15618





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet