Ezekről a mély lyukakról azt beszélik, hogy egy másik dimenzióba vezetnek

2023. augusztus 29., kedd




5 veszedelmesen sötét és mély lyuk, mely tele van titokzatossággal, és megmagyarázhatatlan események történnek a közelükben. A pokol 5 bugyra?

Az ördög lyuka – Kalifornia

A Death Valley a Föld egyik legforróbb területe, száraz, sivatagos, az éves csapadékmennyiség a völgyben kevesebb, mint 50 mm. A barátságtalan időjárás ellenére sokféle állat és növény otthona a terület.

Itt található a Devil's hole, azaz az ördög lyuka, mely a világ egyik legtitokzatosabb nyílása. nagyon keskeny, és rengeteg legenda fűződik a nevéhez. Például 1965-ben néhány gyermek merészekdett le a belsejébe, és soha többé nem kerültek elő. Még a gyermekek holtteste sem lett soha meg.

A lyuk mélyén víz van, melynek mélyére lemerülve több barlangba, járatba merészkedhetünk le, melyek némelyikében erős sodrás van, vagyis életveszélyes lent tartózkodni. Senki sem tudja, hogy ezek a járatok hová vezetnek. Egyesek szerint a pokolba, mások szerint egy másik világba.

Az ördög víznyelője – Texas

Ez a lyuk közel 131 méter mély, és odalenn semmi más nincs, csak mérhetetlenül nagy sötétség, és félelemérzet. Bárki is ereszkedett le a mélyére, mindenki beszámolt valamiféle nyugtalanító érzésről, mely a hatalmába kerítette.

Odalenn nem sok élő van, de mégis közel 3 millió mexikói denevér tanyázik a barlang sötétjében. Vagyis ha valaki leereszkedik, és nem vigyáz, az könnyen lakomává válhat. Egyes szóbeszédek szerint több embert faltak már fel, csipkedtek halálra az ottani ragadozók, mások csak városi legendának tartják az egészet.

Az azonban bizonyos, hogy van valami gonosz odalenn, melynek jelenlétét szinte minden arra járó érezte már.

A Houska kastély alatti feneketlen kút a pokolba

A Houska kastély egy csehországi, korai gótikus stílusú vár, amit 1253 és 1278 között építettek II. Ottokár uralkodása alatt. A hely csupán 47 km-re fekszik Prágától, így autóval kényelmesen megközelíthető. A kastélyt az egyik legjobb állapotban fennmaradt építménynek tartják, ugyanis a mai napig nyugodt szívvel látogathatja, aki akarja. Vagy mégsem?

Ha a pokol kapuja létezik, akkor a legtöbben a kastély területére tippelik. A hatalmas, homokkő által körbevett kastélynak egyetlen vízforrása sincs, csak egy feneketlen kút tátong a földben, amiről azt gondolják, egyenes út a démonok hazájába.

Maga a fal díszítése is elég egyedi, ugyanis sárkányok meggyilkolásáról szóló momentumokat rögzítettek a felületre, így az egész egy túlvilági temető hangulatát adja. A kutatóknak nem sikerült a kút aljára leérni, ráadásul azt is feltételezik, hogy nem emberi maradványokat találnának a kápolna alatt, ha ásni kezdenének...

A Pokol Kapuja - Kara-kum sivatag, Türkmenisztán

Létezik egy olyan hatalmas területet elfoglaló, üresen tátongó mélyedés, melyet a pokol lángjai töltenek meg már több évtizede.

A Türkmenisztánban található 60 méter széles, és 20 méter mély kráterben ugyanis 1972-ben keletkezett a tűz egy rosszul elsült szovjetek által végrehajtott fúrás során. A kísérlet során elértek egy nagyméretű földalatti gázkamrát, a felszín beomlott, ezzel megnyitva a metánnal telített óriási lyukat.

A folytonosan szivárgó földgáz azóta is táplálja a tüzet, mely talán sohasem fog kihunyni. Nagyon sok legenda kering arról, hogy ez lehet a pokol valódi kapuja is egyben.

Az ördög kútja - Manastash Ridge, Washington

Létezik a Manastash közeli erdőkben egy sötét, feneketlen lyuk, melyről alig tudni valamit, de amit tudni vélnek róla, az hátborzongató titokról árulkodik.

Olyan, mint egy hatalmas kút, ami egy 1 méteres betonfallal van körülvéve, hogy még véletlenül se essen bele semmi élő. Aki már járt arra, vagy ismeri a helyet, azt tudja róla, hogy a kútszerű lyuk feneketlen, és nem lehet elérni az alját.

Többször dobtak már bele különböző tárgyakat, amiknek sohasem lehetett hallani a leérkezésének a hangját. Egy ízben még kutatók is megpróbálkoztak a titok végére járni, és egy kamerát eresztettek le a mélyére, adóvevővel. Mikor a felvételt meg akarták nézni, az hibás volt, így soha nem derült ki, mi van az alján.

rejtély érdekes érdekesség bizarr ijesztő


Megtekintések száma: 246928





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet