Ezekről az ételekről mondja az onkológusok többsége, hogy rákkeltő: érdemes kerülnöd őket!

2017. május 31., szerda




Olvasd el, lehet, hogy valamelyikből te is rengeteget fogyasztasz naponta.

Rengeteg olyan étel van, amelyekről az elmúlt években bebizonyosodott, hogy kismértékben, vagy akár jelentősen növelhetik a rákos megbetegedések arányát.

Nem állítja senki, hogy ezeket fogyasztva biztosan megbetegszik az ember, az viszont tudományosan bizonyított ténnyé nőtte ki magát mára, hogy az tit felsoroltak bizony nagyban hozzájárulhatnak a kockázat növeléséhez.

A popcorn kifejezetten olyan étel, amit csak kevésszer, és kis mértékben érdemes fogyasztanod. Ugyanis kimutatták, hogy rengeteg karcinogén található benne, ami növelheti a rák kockázatát. Ez köszönhető a popcornba kevert különféle adalékanyagok, tartósítószerek hatásainak is.

Bár a GMO lobbi ezerrel pörög, egyre több az olyan szakvélemény és kutatás, melyek felelőssé teszik a génmódosított gyümölcsöket egyes daganatok kialakulásáért. Egereken végzett kísérletek keretében GMO kukoricával etették őket, aminek hatására hatalmas tumorok alakultak ki rajtuk.

A különféle paradicsompürék és szószok is rákkeltőek lehetnek, de fontos hangsúlyozni, hogy min mindegyik fajta. Csak amelyikben rengeteg a vegyszer, és magas a savtartalma, valamint túlságosan sok az adalékanyag benne.

A feldolgozott húsokról már elég régóta sejtették, hogy komolyabb rákkeltő hatásuk lehet. Aztán egy tudományos vizsgálat ezt végül be is bizonyította, amiről annak idején a BBC is beszámolt. Így érdemes kerülni a különféle mesterséges adalékanyagokkal készült kolbászokat, felvágottakat, virslike...stb.

A nagy halfarmokon, haltenyészetekben nevelt halak húsa, és úgy alapjáraton az összes tengeri hal húsa igen mérgező lehet, mert nemrégi eredmények bizonyították, hogy a tengeri élőlényke húsa tele van olyan műanyag nanoszemcsékkel, melyek beépülnek az óceánok általi szennyezés hatására az állatok szöveteibe. Így pedig közvetett módon a mi szervezetünkbe is bekerülnek ezek.

A chips mindig is az emberiség egyik nagy gasztronómiai bűne volt. Negatív hatásaik messze felülmúlják a rövid távú örömszerzést, amit egy-egy zacskó chips tud okozni. Magas zsír és kalóriatartalma hozzájárul az elhízáshoz. És ez még nem minden! Nem csak elhízol tőle, de még összekapcsolható rákos megbetegedésekkel, valamint különböző szívbetegségekkel és a rák jelentős kockázatával.

A mesterséges édesítőszerek külön kategóriába sorolhatóak. Az utóbbi években szintén jelentős kockázatukra derült fény. Nem egy független tanulmány kapcsolatba hozta a különféle erős, migrénes fejfájásokkal, és a daganatos megbetegedésekkel. Az édesítőszereket tehát érdemes elkerülni, bármennyire is csábító lehet a használatuk.

Ugyanígy nagyon rákkeltő faktort tartalmazhatnak a különféle üdítők, szénsavas italok, vagy akár az energiaital is. Ezekben ugyanis olyan színezőanyagok találhatóak, amik bizonyítottan képesek génelváltozások, mutációk előidézéséhez hosszabb távon.

A finomított fehérliszt is azok közé a veszélyfaktorok közé tartozik, melyek növelhetik a kockázatot. Finomítás és feldolgozás után a fehér liszt elveszíti tápanyagértékét. Ha ez nem lenne elég, sok esetben klórgázzal fehérítik, ami nagyon veszélyes, nagy adagban akár halálos is lehet. Ennek is köszönhető a rossz glikémiás index, és hogy a vércukorszint megemelkedését okozza. Ezek a dolgok is hozzájárulnak a rákos megbetegedésekhez.

Sokan nem gondolnák, de az alkohol számlájára sokféle megbetegedés írható fel: cukorbetegség, elhízás, rák különböző fajtái. Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy menopauza után azok a nők, akik napi rendszerességgel alkoholt fogyasztottak, 30%-kal megnőtt a mellrák aránya. 

Továbbá bebizonyították, hogy a cigaretta után az alkohol a 2. leggyakoribb oka a száj, a nyelőcső, a máj, a vastagbél, a száj, a végbél és a mellráknak.

OSZD MEG másokkal is!

egészség rák feltáró egészség megelőzés rákkeltő


Megtekintések száma: 105320





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet