Ezért nem látsz csillagokat az űrből készült fotókon!

2016. október 30., vasárnap




Bizonyára neked is feltűnt már, hogy a hivatalos NASA felvételeken és fotókon nem lehet látni a csillagokat. Itt a magyarázat!

Az utóbbi időben egyre inkább terjednek az új űrfelvételek, online nézhető élő adások, melyeket az űrállomásról közvetítenek.

Az emberek egy része azonban felhívta a közvélemény figyelmét már nem először, hogy van valami közös és nagyon szokatlan minden felvételben. Mégpedig az, hogy a fényképeken nem látni a csillagokat.

Természetesen a NASA ezekre a dolgokra nem válaszolt, nem mindig szokta figyelni, hogy kik, mivel vádolják őket, de a csillagok hiánya azonnal beindította az összeesküvés elméletben hívőket.

Sokan ugyanis azt gondolják, hogy azért nincsenek csillagok, mert valójában nem is létezik olyan, hogy űr, és annak idején az egész Holdra szállás is csak egy megrendezett projekt volt.

Amikor amerikai űrhajósok elsőként szálltak le a Holdon, az erről készült filmfelvételt sokan azzal vádolták, hogy hamis, és szerintük az egészet csak egy hollywoodi stúdióban rendezték meg a világ legnagyobb bűvész trükkjeként.

Erre azért lehetett szükség, mert az űrverseny során Amerikának produkálnia kellett valamilyen eredményt, hogy győztesként vonuljon be az űrverseny történelmébe.

Mások úgy vélik, hogy bár kijutottunk az űrbe, de valójában olyan dolgokat találtak odafenn, amit a Föld lakói egyszerűen nem tudhatnak, mert totális káosz törne ki a bolygón.

Talán egyértelmű bizonyítékokkal szolgálnak arra, hogy a világunk gyakorlatilag csak egy szimuláció, melynek határa a Föld légköre, és hogyan azon túl, a csillagok képe már csak egy felénk vetített hologram kép.

A valóság azonban ennél némileg kiábrándítóbb, de ennek ellenére nagyon érdekes

Rögtön érdemes leszögezni a nyilvánvaló tényt, hogy a csillagok szabad szemmel tényleg jobban látszódnak az űrben tartózkodva, mint innen, ahol mi vagyunk, a légkörön keresztül, és az sem véletlen, hogy távcsövekkel még jobb a kép.

De akkor miért van az, hogy egyetlen fotón sem látni szinte csillagokat, amiket az űrben készítettek? Mi az oka ennek a titokzatos jelenségnek?

A választ bizony nem máshol kell keresnünk, mint itt a Földön. Méghozzá a fényképészet művészetében.

Ugyanis a Földről és a Holdról visszaverődő fény annyira nagy, hogy gyakorlatilag ez a fénytömeg elnyomja a csillagok fényét.

Olyan ez, mint mikor egy nyüzsgő belvárosból a fényszennyezés miatt nem láthatjuk a csillagokat, pedig azok attól még a valóságban is ott vannak.

Ezért van az, hogy bolygónk és az űrállomás részleteiben is nagyon jól kivehetően látszik, míg az apró fénylő pöttyök nincsenek sehol a fekete háttérben.

Azért, mert ahhoz, hogy a kép ne égjen ki, a fotó elkészítésénél rövid expozíciós időt, és szűk rekeszt kell használni, ez okozza az előbbi bekezdésben írt dolgokat. 

Ott van továbbá az a nem elhanyagolható tény is, hogy az ISS másodpercenként nyolc kilométert tesz meg, ami 27 600 km/h, ez pedig elég ahhoz, hogy pályán maradjon, viszont sok ahhoz, hogy stabil, éles hátterű képek készülhessenek. Ám az űrállomás ettől függetlenül számtalan szebbnél szebb képet rögzített.

tudomány érdekes érdekesség űrkutatás


Megtekintések száma: 19757





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet