EZÉRT nem mennek a bevándorlók arab országokba, Európa tanulhatna tőlük

2018. július 26., csütörtök




Ahmed Aboul Gheit-et, az Arab Liga elnökét interjúvolta meg Tian Wei. 

Szóba került a migránskérdés és az újságírónő azt a kérdést Gheit úrnak, amit a migránsbefogadó országok nem mertek feltenni, mégpedig azt, hogy az arab országok miért nem fogadják be ezeket a migránsokat.

AAG: Azért, mert mi nem vagyunk úticél (destination country). Mi nyitottak vagyunk .

TW: Akkor magyarázza el, kérem, hogy mégis miért nem akarnak Önökhöz menni ezek a menekültek és migránsok?

AAG: Nagyon egyszerű. Mi nem teszünk kivételt velük szemben. 

Amikor átlépik a határt, és menedékjogot kérnek, akkor a következő lépés az, hogy alá kell írniuk egy kötelezvényt, hogy betartják a befogadó ország szabályait és bármilyen kihágást követnek el, ugyanazt a büntetést kapják, (ami súlyosabb esetekben halálbüntetés is lehet) felgyorsított eljárással, amit az ottani lakosok, és a büntetés letöltése után (hacsak nem halálbüntetés) azonnal viasszatoloncoljuk őket a saját országukba.

Azt is alá kell írniuk, hogy a beilleszkedés során kapott beilleszkedési segélyeket 2 éven belül vissza kell fizetniük, mert ha nem, elkobozzuk az értékeiket és azonnal kitoloncoljuk őket. 

Ha valaki nem tud írni és olvasni, akkor szóban adják elő neki ugyanezt és ő ujjlenyomatával írja alá. 

Nincs mentség, hogy nem ismerik a kultúrát, ami arabok estében nagyon kétségbevonható, így ez a könnyítés nem játszik szerepet. Ezek szerint a hír elérte őket és nem akarnak arab országokban letelepedni.

TW: Nem gondolja, hogy ez drasztikus eljárás, Mr. Gheit? Nyugat-Európában sokkal rugalmasabban kezelik ezt a kérdést.

AAG: Egyáltalán nem, mert ha én másutt keresek menedéket és segítséget kapok, akkor kutyakötelességem az ottani törvényeknek engedelmeskedni, mert ha nem, fel is út, le is út. 

Nyugat-Európa majd egyszer felébred és reálisan nézi a helyzetet. El kellene küldeni néhány tisztségviselőjüket és próbaképpen menedékjogot kérni Dohában, vagy Quatarban vagy Szaúd-Arábiában és saját bőrükön tapasztalnák az elmondottakat. 

Akkor majd felébrednének.

Elgondolkoztató...

Nemde?

érdekes európa érdekeség politika menekültek botrány


Megtekintések száma: 46344





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet