Ezt a gigantikus bestiát Fukushima közelében fogták? A sugárzástól gigantikusra nőtt halaktól hemzseg a környék?

2019. március 14., csütörtök




Elképesztő méretű hal került elő a tengerből, nem messze az egykori atomkatasztrófa helyszínétől.

A 2011-ben bekövetkezett hatalmas földrengésben, és az általa keltett árhullámban komoly sérüléseket szenvedett a fukushimai erőmű, mely egy hatalmas robbanás következtében kezdett el sugárzó anyagokat árasztania légkörbe, és a tengerek vizébe.

Bár a katasztrófa súlyos volt, nem lett szerencsére még nagyobb baj, és nem robbant fel az egész komplexum. Ennek ellenére a mai napig ezt tartják a csernobili katasztrófa utáni második legsúlyosabb nukleáris katasztrófának.

Az eltelt évek során hatalmas mértékű sugárzást mutattak ki a környéken, de az egész bolygón is, ugyanis az amerikai partoknál befogott halakban is érzékelni lehetett a radioaktív részecskéket.

Sokak szerint a sugárzás és a méreganyagok komoly hatással voltak a környéke halállományának növekedésére.

A szárazföldön rengeteg különféle mutáció ment végbe, főleg a növények, és állatok körében, de a halakat sem kerülte el a szörnyűség.

Ugyanakkor egyes élőlényekre úgy hatott ez az egész, hogy óriási méretűvé nőttek. Egy horgászó férfi például egy nála sokkal nagyobb, gigantikus méretű sugarasszájú halat fogott ki.

A hal Hirasaka Hiroshi nagy fogása volt, amit Hokkaido szigete közelében fogott ki, ely nincs messze a fukushimai erőműtől.

Az Anarhichas lupus legnagyobb példányai legfeljebb másfél méteresre nőnek meg, de a fejlett példányok átlagos hosszúsága általában nem haladja meg a 120 centit. Ez a hatalmas példány azonban két méteres volt.

Ez a hatalmas fogás is remekül bizonyítja, hogy a halakra igen komoly hatással volt a sugárzás annak idején. Az itt élő közeli populációk tagjaiban egyébként még ma is ki lehet mutatni a radioaktív bomlásanyagokat.

A fukushimai partokhoz közel pedig iszonyatosan magas, 2500-szoros a halakban található sugárzás mértéke.

Nem ez az első, és nem is az utolsó eset, hogy ekkora lényt fogtak ki a közelben.

Több másik halász is számolt már be gigantikus fogásokról, kétfejű halakról, és pikkelyüket elhullajtó csupasz példányokról, melyek mind-mind a az egykori magas dózisú sugárzás mellékhatásai lehetnek.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség állatvilág


Megtekintések száma: 90584





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet