Ezt árulta el a híres szívsebész az alacsony zsírtartalmú étrendekről - megvan, kinek az érdeke ez a tévhit terjesztése!

2017. augusztus 19., szombat




Olyan dolgokat mondott, amit a fősodratú médiában nem nagyon terjesztenek.

Dr. Dwight Lindell 25 éves tapasztalatot halmozott fel a szívsebészet és az étrend kutatása kapcsán, így, ha valaki, akkor ő meggyőző tanácsokat tud adni a betegeinek és az embereknek.

Nemrégiben megkérdezték, hogy mi a véleménye az alacsony zsírtartalmú étrendről, és megdöbbentő dolgokat mondott el. Olyanokat, amiket a médiában is csak ritkán hallani, mivel ezt "nem illik" elmondani.

Szerinte a legnagyobb tévhit felelős azért, hogy olyan sokan halna meg szívbetegségekben, és szenvednek magas koleszterinben.

Elmagyarázza, hogy a zsírok megfelelő egyensúlyban fogyasztása létfontosságú védelmet nyújt a betegséget okozó gyulladási folyamatok kialakulása ellen.

Már a negyvenes években voltak olyan tanulmányok, melyek kapcsolatot mutattak a magas zsírtartalmú ételek fogyasztása, és a szintén magas koleszterin között.

Több évtizeden át az az ideológia, miszerint az alacsony zsírtartalmú diéta jó a szívnek és hasznos az egészséges testsúly fenntartása szempontjából szinte kőbe lettek vésve és semmilyen más tanulmány nem bizonyította az ellenkezőjét.

Ez azonban egy merő hazugság, egy félrevezetés, mely megintéske azért született, hogy az egészségügynek legyen "utánpótlása", és mindig legyenek ilyen-olyan nyavajákkal küzdő emberek.

Az alacsony zsírtartalmú diéta ugyanis rengeteg betegséget idéz elő, állítja, és tanulmányokkal, kutatásokkal lehet ezeket napjainkban bizonyítani. Dr. Lundell egyike azon ritka és szerény egészségügyi szakembereknek akik most nyíltan hirdetik a világnak az alacsony zsírtartalmú diéta veszélyeit.

Olyan dolgokat vonunk meg ilyenkor a szervezetünktől, ami a megfelelő működéshez szükséges.

Persze nem szabad a ló másik oldalára sem átesni. Szerinte az az egy titka van az egésznek, hogy megtaláljuk az egyensúlyt, melyet az ételek nyújtanak. Nem szabad gyorsétteremben enni, mert ezen sok adalékanyagot és káros tartósítót tartalmaznak.

Egyszerűen arról van szó, hogy a feldolgozott szénhidrátok (cukor, liszt és a belőlük készült termékek), valamint az omega-6 zsírsavakat tartalmazó növényi olajok mint a szója, kukorica és napraforgó olaj túlzott fogyasztása a gond.

A doktor szerint nem a koleszterin itt az ellenség, mert a szervezetnek valójában erre szüksége van, egy adott szinten.

"Gyulladás jelenléte nélkül a szervezetben nem lenne lehetősége a koleszterinnek hogy felhalmozódjon a véredényekben, ami a szívbetegségek és a szívinfarktus okozója

Természetesen habár egyre többen osztják a szívsebész véleményét, még mindig nem számol be elégszer erről a média, mivel az érdekcsoportok tyúkszemére lépnének vele.

Egy napon talán azonban bekövetkezhet egy teljes paradigma váltás, és minden megváltozhat ezen táplálkozási mítosz körül.

OSZD MEG másokkal is!

egészség feltáró gyógyszeripar koleszterin


Megtekintések száma: 89812





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet