Ezt jól nézd meg! Ezek a négyzet alakú hullámok a legveszélyesebbek a világon!

2018. február 6., kedd
Ha ilyet látsz, menekülj, veszélyben vagy!

Ha négyzet alakú hullámokat látsz valahol a tengeren, akkor nagyon vigyázz, lehet, hogy ez lesz az utolsó, amit valaha látsz az életben.

Korábban egy férfi is lefotózott ilyen hullámokat, mert különlegesnek találta őket.

Csak jóval később jött rá, hogy mekkora hatalmas veszélyben volt, és milyen felesleges kockázatnak tette ki magát.

A franciaországi Ré-szigeten nem csak világszínvonalú strandok vannak, hanem itt lehet találkozni ezekkel a négyzetes hullámokkal, amik a maguk nemében egyedülállóak.

A hullámok olyanok, mintha négyzetekbe vagy dobozokba lennének szerveződve. Ezt az alakzatot stabilan felveszik és vég nélkül ismételgetik.

Egyesek úgy vélték korábban, hogy ezeknek a hullámoknak nem lehet természetes eredete, és valójában az idegenek művei. Mások úgy gondolják, hogy az ördög korbácsolja fel ily módon a tengert.

Azonban találtak rá egy logikus magyraázatot, és azt is kiderítették, miért ennyire veszélyesek a hullámok.

Ré-sziget két tenger pontos metszéspontjában fekszik. Ezt gyakran kereszttengernek hívják. Kilométerekre a felszín alatt, a két tenger vad csatát vív.

A különböző áramlatok és az időjárási minták okán folyamatosan egymásnak zúdulnak. Valójában, egymást kioltják, és olyan hullámokat alkotnak a felszínen, amelyek tökéletesen merőlegesek egymásra.

Az új szél által létrejött hullámok adott szöget zárnak be, ami egy változó, és igen veszélyes dolgot hoz létre.

Ezek ugyanis komoly tengeri veszélyt rejtenek magukban. Nem csak az emberek, és a vízben tartózkodók számára lehetnek halálosan szeszélyesek, de a hajók számára is.

Ezek a gyönyörű, össze-vissza úszó négyzetek tehát számunkra halálos csapdák lehetnek. Mégis van bennük valami eszméletlenül gyönyörű.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség veszély


Megtekintések száma: 117665

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet