"Ezt úgyse tudja meg a világ" - elveszett kozmonauták jelei az űrversen hajnalán?

2023. május 16., kedd




Elfogott üzenetek bizonyítják, hogy az űrverseny kezdete előtt már több űrhajóst is kiküldtek, majd hagytak meghalni?

Valahol Torinó közelében állt egy második világháborús bunker, Torre Bert. A hatvanas években egy olasz rádiós testvérpár hallgatta le ott a Szovjet és Amerikai űrkísérletek bizonyos rádióadásait.

A technika adott volt, voltak saját készítésű antennáik, melyekkel ez abban az időben lehetséges volt anélkül, hogy a nagyhatalmak tudtak volna róla.

Állítólag befogtak egy olyan beszélgetést, melyet az űrben a korábban lelőtt, Szputnyik-7 felől érkezett. Ezt 1961-ben megsemmisítették, legalábbis a hivatalos közlemény szerint.

A Torre Bertben rögzített rádióadásban viszont emberi beszéd hallatszik a műholdról. Hasonló adást vettek két hét múlva, február végén is, segítségkéréssel, és egyre halkuló SOS szignállal.

vagyis az egész Szputknyik-7 egy emberes, azaz kozmonauta misszió volt, egy amolyan főpróba Gagarin előtt?

Meglehet, ugyanis több orosz nyelvű adást is fogtak 1960-61-ben, amelyeknél minden jel arra mutatott, hogy egy űrjárműről érkezik.

Vajon hány asztronauta veszthette életét, mielőtt Jurij Gagarin sikeresen megtehette az első sikeres küldetést, és a média beszámolhatott az eseményekről?

Ha belegondolunk, teljesen logikus, hogy az előtte megtett sikertelen, tragédiákkal járó kísérleteket soha nem hozták nyilvánosságra, sőt, hivatalosan sosem beszéltek róla. Nem lett volna jó, ha az ellenség sajtóorgánumai arról cikkeztek volna, hogy az oroszok máris tragédiák sorozatával indították volna az űrversenyt.

Ráadásul az űr meghódítása iránti lelkesedés nagyon nagy mértékben csökkent volna, ha kiderül, hogy majdnem minden kozmonauta, akit felküldenek, életét veszti.

Senki sem szeretett volna kísérleti patkányt játszani. Ezért állítólag még maguk az űrhajósok sem tudták, hogy előttük már több sikertelen űrhajós küldetés is volt. Mindenki úgy tudta, hogy ő az első.

Jurij Gagarint akkor küldték fel, mikor már több sikeres missziót is levezényeltek titokban. Tehát a s szoros értelmében nem ő volt az első...

A jelentésekben szó volt egy bizonyos Marija Gromováról is, akit kilőttek szuborbitális pályára, de utána nem hallottak többé róla. Állítólag Gromova volt az első nő a világűrben, másrészt viszont visszatérni nem tudott, így a repülés kudarcot vallott. AZ ő üzenetét is fogták Torinóban, amint tisztán kivehetően oroszul kér kétségbeesetten segítséget.

Sőt, egy házaspárt is felküldtek a szóbeszédek szerint, Ludmilla és Nyikolaj Tokovot, akik végül nem tudtak visszatérni a Föld légkörébe

Egy titkos amerikai kémelhárítás jelentés is alátámasztja, hogy Jurij Gagarin fellövése előtt összesen 6 kozmonauta halhatott meg. Ez volt tehát a nagy űrverseny kezdetének hatalmas ára.

Névtelen hősök haltak meg, olyan elfeledett űrhajósok, akik elsőként adták az életüket valami sokkal nagyobb dologkért, és viszonylag névtelenül, ismeretlenül múltak ki.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés titkos katonai projektek eltitkolt tények titkos dokumentumok titkos űrprogram


Megtekintések száma: 90084





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet