Ezt üzente Orbán Viktor a munka ünnepén – videó

2020. május 1., péntek




Orbán Viktor videóval jelentkezett a járvány miatti veszélyhelyzet 51 napján, aki reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút.

Azt üzente, amit már korábban is bejelentett: annyi munkahelyet hoznak majd létre, amennyit a vírus tönkretett.

A műsorban elmondta többek között :

az első csatát megnyertük a vírussal szemben

a szakemberek szerint a vírus második hullána várhatóan októberben, novemberben újra támad majd

ha Budapesten sikerül a halálozási arányt csökkenteni, nem haboznak, hogy a fővárosiak számára is újraindulhasson a normális élet

A közzétett videójában a munkahelyek védelméről beszélt, s ezt üzente a magyaroknak május 1-jén, a munka ünnepén:

Annyi munkahelyet hoznak létre – amiért személyes garanciát vállal, ő irányítja ezt a munkát –. amennyit a vírus megszüntet – emelte ki a miniszterelnök.

A járvány miatti gazdasági helyzetről azt mondta, az összkép „nem lelkesítő”, de mint a 2008-2009-es gazdasági válság kezelésekor, most is a munkahelykérdés a legfontosabb szempont, mert ha van munka, van esély.

A munkanélküli segély 3 hónapra szól, az ezt követő jövedelempótló támogatásból pedig valóban nem lehet megélni, de e mellett, illetve helyett kínálnak majd fizetett képzést, közmunkát, állami cégek is növelhetnek létszámot bizonyos munkákra, az életerős fiatalokat pedig szívesen látják a hadseregben is – fejtette ki.

Hozzátette: 

a válságkezelésben a gazdasági összefogás kulcskérdés, hogy az ország visszatérhessen a teljes foglalkoztatottság körüli állapotba.

OSZD MEG másokkal is!

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/567881440790650


Megtekintések száma: 4591





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet