Ezzel a módszerrel néhány éven belül visszafiatalítható lesz a test!

2017. március 28., kedd




Egészen elképesztő eljárással értek el áttörést.

Sosem gondoltuk volna, de talán jóval hamarabb itt lehet az örök fiatalság ígérete, mint gondoltuk. vagy legalábbis képesek lehetünk vagy 40-50 évvel tovább élni, ha bejön az a kezelés, melyet egy cég fejleszt, és talált ki.

Arról van szó, hogy már nagyon régóta kísérleteznek azzal, hogyan lehetne egyes biológiai folyamatokat visszaállítani, megfordítani, ugyanis egyes kölcsönhatások a szervezetben egyértelműen az öregedést viszik előre, és ahhoz köthetőek.

Testünk folyamatosan elhasználódik. Szervezetünkben több milliárd sejt pusztul el naponta, és rengeteg olyan sejt van, melyek szép lassan megöregednek, és már nem töltik be megfelelően funkciójukat.

A tudósok egy része abban sejtette a megoldást, hogy az ily módon nyugdíjba vonuló sejteket egyszerűen ki kell vonni a vérből.

Persze a vér megfiatalítása önmagában nem elég,d e korábbi kutatások igazolták, hogy lehetséges így visszafordítani vagy megállítani az öregedést. Egy ízben például fiataloktól származó vért ömlesztettek át idős egerekbe, amiknek a szervezete később megfiatalodott, és új sejteket kezdtek termelni magukban a koruk ellenére is.

Azt is tudjuk, hogy az agy is stimulálható, hogy új idegsejteket hozzon létre.

A kutatók az Erasmus Egyetemen azzal kísérleteznek, hogy egy olyan anyagot hozzanak létre, mely képes a szervezet minden szintjén eltávolítani, vagy megsemmisíteni az öregedő sejteket. Így a sejtek nagy része fiatal maradna, ami a szervezet biológiai óráját becsapva gyakorlatilag arra kényszeríti azt, hogy megfiatalítsa önmagát.

A kutatók egy olyan speciális injekció formájában képzelik el a jövőben majd ezt a kezelést, melyet 5 évente kell majd beadni az öregedő pácienseknek.

Az eljárás szinte biztos, hogy működni fog, a kutatócsoport szerint már csak az a kérdés, hogy pontosan mikor lesznek vele kész.

Hogy mennyit lehetne így fiatalodni, arról nem tudni még semmit, ez egyénenként változó lehet, és függhet a kezelések sűrűségétől, de akár több évtizeddel is kitolhatjuk majd az emberek átlagéletkorát.

A legvalószínűbb, hogy néhány éven belül elérhető lesz mindenki számára ez a különleges kezelés, persze méregdrága áron, hiszen aki tovább akar élni, annak mélyen bele kell majd nyúlnia a zsebébe.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség örök élet egészség megelőzés


Megtekintések száma: 73493





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet