Felfedezték az "angyali részecskét" mely a tudomány és technika hihetetlen fejlődéséhez vezethet!

2017. július 22., szombat




Mindent megváltoztathat az életünkben.

Olyan dolog felfedezésének küszöbén áll az emberiség, mely sok mindent megváltoztathat, és egy olyan technológiával ruházhat fel minket, melynek felhasználási lehetőségei szinte végtelenek.

Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy a nemrég felfedezett "angyali részecske" hozzásegíthet minket az interplanetáris űrutazáshoz, és a 100 milliószor(!) gyorsabb számítógépes rendszerekhez is.

Ez pedig beláthatatlanul kedvező következményekkel járna, ami alapjaiban formálhatná újra a világunkat.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ez mennyire hihetetlenül nagy felfedezés.

80 évvel ezelőtt egy bizonyos Ettore Majorana nevű fizikus azt feltételezte, hogy létezhetnek olyan új típusú részecskék, melyeket fermionoknak hívunk, amik hihetetlen energiák levezetésére és tárolására képesek.

érdekesség, hogy ez a fizikus végül eltűnt, és soha nem látták újra, csak soksok évvel később, ugyanolyan fiatalon, ezért sokakban felmerült, hogy Ettore Majorana rájött az időutazás nyitjára.

Ezek antianyagból, és anyagból épülnek fel. 100 milliószor gyorsabb számítógépeket és eszközöket gyárthatnánk. Úgy tűnik, a kutatók végre rábukkantak egy "angyali részecskére", mely képes lehet ezt a jövőt közelebb hozni számunkra.

A NASA kvantum számítási rendszere is kimutatta, hogy létezhet a technológia, csak ki kell majd építeni, az újonnan felfedezett részecske alapján.

A D-Wave - azaz D- hullám - által működtetett szuper komputerek egy másodperc alatt annyi műveletet végeznek el, ami a jelenlegi számítógépes technológiáknak 10.000 évig tartana.

Óriási haszna lehet a fizikában, tudományban, matematikában.

Nem győzzük sorolni, milyen hatalmas jelentősége van. Interplanetáris lénnyé teheti az embert, hiszen hihetetlenül gyors számítógépes és kommunikációs rendszereket alkothatunk meg vele.

A jövő csak ránk vár, és feltehetően sikerül majd kiaknáznunk a felfedezésben rejlő hihetetlen potenciált.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen fizika kvantumfizika


Megtekintések száma: 118443





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet