Felkészültél? Ilyen egy test lebomlása

2016. december 18., vasárnap




Előre szólunk, hogy a videón látott dolgok alaposan felkavarhatják nem csak a lelkivilágodat, de a gyomtartalmadat is, így csak saját felelősségre érdemes tovább kattintani. Egy videó kísérletben mutatták be, laboratóriumi keretek között, hogy hogyan is bomlik szét egy test a halál után. A kísérlethez egy malacot használtak fel. Egyúttal betekintést nyerhetünk a bomlás folyamataiba.

Mindannyiunknak a fantáziáját mozgatta már meg az, hogy pontosan mi is lesz velünk a halálunk után. És itt most nem a túlvilágra gondolunk, hanem arra, hogy a testünk hogyan fog az enyészeté lenni, miként bomlik le, és torhadnak el a szerveink.

Morbid, de igaz, hogy az emberek 98%-ának a fejében megfordultak már hasonló gondolatok, és az emberek kétharmada kíváncsi is arra, hogyan zajlik egy test lebomlásának bizarr folyamata.

Mielőtt megmutatnánk, hogya bomlik videón egy igazi test, tegyünk egy kis túrát az emberi test bomlásának világába.

Öveket becsatolni, az ebédet elpakolni, rázós út következik a halál mezsgyéjére!

Bár a test bizonyos speciális és rendkívül kedvező körülmények között képes mumifikálódni, az esetek többségében a meleg és a nedves közegben nagyon hamar oszlásnak indul

A halálunk pillanatában is azonnal megindul a test leépülési folyamata, és már néhány perc, vagy óra elteltével olyan kinézetünk lesz, ami alaposan megrémítheti a családtagokat.

A bőr ugyanis elsápad, miközben a vér visszahúzódik a test belseje felé. A vér a gravitáció hatására ilyenkor a test aljára süllyed, ezért a régóta egy helyen fekvő testeknél szoktak kialakulni a test alsó részén jelenlévő sötét hullafoltok.

A következő lépcsőben a test kihűl, egy egy-két órát vesz általában igénybe, de környezeti hőmérséklettől is függ.

Három órával a halál után áll be a hullamerevség, ami 12 órával később éri el a csúcspontját; a test ilyenkor szinte mozdíthatatlanná merevedik.

A bomlás csak három nappal később indul meg, d ez is egy olyan tényező, ami nagyban függ a környezettől, így vannak helyek és helyzetek, amikor akár 12 órával a halál beálltát követően már erős bomlásnak indul a test, és van, amikor csak hetek múlva történik ez meg.

A bőrben még sokáig vannak élő sejtek, amik a halál után akár 12 órával is életképesek, és akár átültethetőek lennének egy másik testre. Azonban ez sem tart sokáig, és az utolsó szikra is kihuny a testből Egy héttel később a bőr felhólyagosodhat, vagy olyan állagú lehet, hogy egyetlen érintésre lecsúszhat a holttestről.

Ilyenkor bizarr módon a halálunk után saját hasnyálmirigyünk segítségével lényegében a szervezetünk megemészti saját magát.

Sokáig élt az a tévhit, hogy a halottak haja és körmei nőnek még a halál után. Ez a jelenség sokáig makacsul tartotta magát, holott már régebben kiderült, hogy valójában a bőr kezd el zsugorodni, ezért látszanak úgy a körmök, mintha nőttek volna.

A bomlás során kezdődik meg a test végleges széthullása. A halott szervezeten belül felfokozódik a baktérium- és gombatevékenység, és a rovarok is megjelennek, hogy belakmározzanak a halott szövetekből.

Így rothad el egy test, szép lassan, pokoli szagokat árasztva magából, a benne keletkező bomlástermékek gázai, és a testben maradó bélgázok miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint nem jelent közvetlen kockázatot egy holttest megérintése. Ugyanakkor érdemes arra ügyelni, hogy fertőző betegségben elhunyt testet ne érintsünk meg, mert akkor komoly veszélynek tesszük ki magunkat.

Az alábbi videóban egy disznó testének elrothadását, bomlását láthatjuk, melyek egy kísérlet keretében rögzítettek videókamerára.

Ha elég erős gyomorral rendelkezünk, és nem taszít minket a látvány, érdemes végignézni, és elképzelni, hogy hasonlóan bomlik le egy ember teste is.

tudomány emberi test bizarr ijesztő durva


Megtekintések száma: 190970





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet